Felvidéki bandák is zúznak a Rockerek.hu születésnapi buliján

Felvidéki bandák is a Rockerek.hu születésnapi buliján

Hétvégén immár tizenegy éves lesz a Rockerek.hu - A magyar rockerek portálja. A csapat úgy gondolta, hogy idén is egy kétnapos, sokbandás fesztivállal ünnepelnek, ahol rendes belépő sem lesz, mindössze becsületkassza. Ezúttal is két felvidéki zenekart hívtak meg, így ott lesz a komáromi Aylen’s Fall és a somorjai Renton and the Error Jam is. Mindenkit várnak február 17-én és 18-án az S8 Underground Clubba Budapesten.

A bemelegítést a Csigatej elgondolkodtató szövegű, de lendületes dallamú indie dalaival kezdhetjük már 19 órától a Red teremben az első napon. Őt követően a nyugisabb hullámokon tovább evezve egy kis elektronikus-pszichedelikus-grungeos egyveleget hallhatunk majd a somorjai Renton and the Error Jam tolmácsolásában. Utánuk a komáromi Aylen’s Fall fogja birtokba venni a közönséget és egy kicsit pörgősebb modern rock fog felcsendülni hangszereikből. Jön majd az Any News, aki invitálja majd egy fergeteges táncmulatságra azokat, akik vevők a hip-hop és funky elemekkel átszőtt, de mégis keményebb muzsikára. Záróakkordként pedig ott lesz az Udvarias Tömeggyilkos.

A Black teremben a Kőbánya Blues Band csap majd elsőként a húrok közé, stílusukról nem kell sokat beszélni, nevük magáért beszél. Mindezek után alternative darkwave hullámaira lazíthatunk majd szűk egy órán át a The Parameters jóvoltából. Szükségünk is lesz rá. Egy német együttes, a Once Upon A Time fogja borzolni a kedélyeket metalcore és melodic hardcore összeházasításából született dalaival. A továbbiakban sem lesz alkalom lepihenni, hisz a Zinfield fog zúzni modern- népdal metal zenéjével. Aki pedig még nem fulladt ki ekkorra, az az utolsóként érkező Maradandó Károsodás thrash forgataga után biztosan levegőért és egy jó hideg sörért fog kapkodni.

Aki túlélte az első napot az ismét hét órára érkezhet lábadozni. A kisteremben a Laza P(adka) várja az érdeklődőket vidám punk-rock egyvelegükkel. Rögvest utánuk a BHC következik majd, hogy a dirty hardcore-hoz híven kifulladásig tomboltassa az egybegyűlteket. A Tilt is fellép majd az este folyamán garázs-rockjuk kellékeként reméljük nem fognak egy autót tolni a színpad elé. A Térkövön Sült Lángos elegyíti a rock, a metal, a punk és a ska elemeit. Biztos vagyok benne, hogy őket sem tudjuk majd egyhelyben ülve hallgatni. A Kefalonia progressive-surf-rock dalait nem szabad kihagyni, most is elbűvölőek lesznek. Befejezésként a Zoom játszik majd pop-rock nótákat felrázva azokat, akiket eddig nem sikerült az előttük járóknak.

A fémdetektorok biztosan ki fognak akadni a nagyteremben, ugyanis itt metááál lesz minden mennyiségben. Az alaphangulatot a black-death tagozatba tartozó Wrath of Azazel fogja megteremteni. Egy kicsit nyugodtabb óra következik a symphonic-neoclassical elemeket is felhasználó Echonald társaságában. Majd ezek után a Ragadozók kaparintják meg a színpadot, akik pörgős heavy-metal műsorukkal először kifárasztanak majd levadásznak mindenkit. Akik pedig sikeresen megmenekültek, azok jutalomként végig headbangelhetik a MegaHertz progresszív rock koncertjét.

 

Program

Február 17. (péntek)

BLACK
19.30 Kőbánya Blues Band
20.30 The Parameters
21.30 Once Upon A Time (D)
22.45 Zinfield
00.00 Maradandó Károsodás

RED
19.00 Csigatej
20.00 Renton and the Error Jam
21.00 Aylen's Fall
22.15 Any News
23.30 Udvarias Tömeggyilkos

 

Február 18. (szombat)

BLACK
19.30 Wrath of Azazel
20.30 Echonald
21.45 Ragadozók
23.00 MegaHertz

RED
19.00 Laza P
20.00 BHC
21.00 Tilt
22.00 Térkövön Sült Lángos [TSL]
23.15 Kefalonia
00.15 Zoom

ATEMPO.sk