Alakul az idei Komáromi Napok programja – őket láthatjuk a színpadokon

Alakul az idei Komáromi Napok programja – ők láthatjuk a színpadokon

Idén immár 26. alkalommal rendezik meg a Komáromi Napokat. Nézzük, milyen nagykoncertekre, programokra számíthatunk. Ízelítőül néhány név: Budapest Bár, Kasza Tibi, Király Viktor, Republic, Ladánybene 27, Magashegyi Underground, The Biebers, Beatrice és az Anna and the Barbies.

A Komáromi Napok észak-komáromi nagykoncertjeinek valamint kézműves vásárának és gasztro részének szervezését a tavaly szeptemberi Borkorzó rendezői, Kovács György – Ferenczi Zsolt – Doktorik András hármas nyerte el, akik elárulták, hogy „néhány újítást szeretnénk bevezetni”.

Ezek közül az egyik, hogy a kézműves vásár, az ételes standok és a Borok utcája mellett lesz Sörök utcája is. Kicsit átrendeződik az egész Komáromi Napok alatt megszokott kép a belvárosban. A kézműves vásár a Nádor utcán, a „Kormorán”-tól a múzeumig terjed majd. A múzeumtól a Klapka térig az ételek közül válogathatunk, a megszokott finomságokkal: kürtös kalács, sajtok, kolbász és kemencés lángos, stb. A Borok utcája ezúttal a Klapka téren kap helyet. A hazai, ismert borászok mellett a vendég régiót két erdélyi borász képviseli majd. Az újdonság, a Sörök utcája pedig a Megye utca felső részén helyezkedik majd el, ahol a Borok utcájához hasonló módon lehet az olcsóbb, és persze a drágább, kézműves söröket kóstolni. „További újítás, hogy a múzeumkertben afféle kisebb gasztro-központot szeretnénk kialakítani, ahol például kávépörkölés és kalácssütés zajlana, különféle édességeket lehetne kóstolni, a gyerekek pedig lufit hajtogatnának” – árulja el az előzetes terveket Kovács György.

A rendezőhármas két színpadért felel: a Klapka téri nagyszínpad, valamint a Borok utcáján található kisszínpad, ami ezúttal valószínűleg a Városháza bejárata előtt helyezkedik majd el. Ezen kívül a Tiszti pavilon udvarában, valamint május 1-én az Öregvárban is lesznek koncertek. Ezeket azonban már a város szervezi. „Célunk az volt, hogy a helyi és környékbeli zenekarok mellett populárisabb fellépőket is ide csábítsunk. Emellett nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a szlovák közönség is jól érezze magát. Az anyagi kerethez képest igyekeztünk olyan szlovák együtteseket ide hívni, amelyek a lehető legszélesebb közönséget vonzzák.”

Észak-Komáromban fellép Kasza Tibi, Király Viktor, a CimbaliBand és Danics Dóra, a Budapest Bár, valamint Veres Mónika is. A hazaiak közül többek közt ott lesz Emmer Péter és a megszokott tribute zenekarok.

Ami a szlovák együtteseket illeti, Komáromba látogat Celeste Buckingham, a Desmod, a Fuera Fondo és Marián Greksa. Természetesen helyet kapnak a helyi szlovák közösség együttesei is.

Azt már bizonyosan tudni, hogy Dél-Komáromban a Republic, a Beatrice, az Anna And The Barbies ad majd koncertet, de itt lesz Bereczki Zoltán és Radics Gigi, a The Biebers, a Magashegyi Underground, a Ladánybene 27 és Deák Bill Gyula is.

Az immár hagyományos Komárom-Komárno futóverseny időpontját előbbre hozzák, április 23-án kerül sor a sportrendezvényre (az eddigi május 1. helyett). A verseny egy szakaszát a belvárosban illetve az Öregvárban tartják majd. Ezáltal a rendezvény jobban illeszkedik a nagy futóversenyek naptárába, és látványosabbá is válik. A két város vezetősége azt reméli, ezáltal több futó érkezik Komáromba, és a verseny színvonala is még magasabbra emelkedik.

ATEMPO.sk