Az Anthrax júniusban ismét Budapesten koncertezik

Anthrax

Alig több mint három hónap után visszatér Budapestre az Anthrax. A világ egyik legfontosabb heavy metál zenekara a Barba Negrában adott nagy sikerű márciusi koncert után június 12-én a klub szabadtéri változatában, a Barba Negra Trackben lép fel.

 

Az 1981 óta létező New York-i thrash csapat teltházas koncertet adott márciusban a Barba Negra Music Clubban. Az est során Ian Scott gitáros és társai a színpadon megígérték, hogy amint lehet, visszatérnek Magyarországra, és erre a reméltnél is hamarabb kerül sor. Az Anthrax júniusban az elmúlt 35 év legnagyobb slágerei közül válogat.

 

 

Az Anthrax eddig tizenegy stúdiólemezt jelentetett meg és világszerte több mint tízmillió albumot adott el. Az alapító tagok közül mára csak a gitáros és szövegíró Scott Ian maradt; a dobos Charlie Benante 1983, a basszusgitáros Frank Bello és az énekes (ő megszakításokkal) 1984 óta szerepel a felállásban, mellettük 2013 óta Jonathan Donais szólógitáros egészíti ki a társaságot.

 

 

A zenekar a nyolcvanas évek nagy thrash metal négyesének (Metallica, Slayer, Megadeth) egyetlen keleti parti együttese. A kemény stílusok közül a speed és groove metálban is kipróbálták magukat, emellett 1991-ben nagy sikerrel álltak össze a hiphop-alapzenekar Public Enemyvel, 2013-ban pedig kedvenc hetvenes évekbeli rockszámaikat játszották fel az Anthems című lemezre, többek között az AC/DC-től és a Thin Lizzytől.

Az Anthrax nyolcadszor vendégeskedik Magyarországon, ahol nemrég Scott Ian önéletrajza is megjelent.

ATEMPO.sk / MTI