Indul a Keresztúri esték programsorozat több felvidéki fellépővel

Zenés programokkal, színi előadásokkal és helyi borokkal várja az érdeklődőket márciustól október végéig Bodrogkeresztúron a Keresztúri esték elnevezésű programsorozat.

Kolár Krisztina, a sorozat programigazgatója elmondta: a kínálat összeállításakor fontos szempont volt, hogy a magyar együttesek mellett felvidéki produkciók is szerepet kapjanak a sorozat pénteki estjein.

A rendezvényt a Gyárfás István Trió nyitja pénteken Elek Istvánnal és Molnár Enikővel kiegészülve, április 7-én pedig Szvorák Katalin és Kudlik Júlia Szeretettel című estjére várják a közönséget.

Április 14-én a költészet napjához kapcsolódva Földes László Hobo Tudod, hogy nincs bocsánat című estjére kerül sor, ahol a művész József Attila verseinek feldolgozásait adja elő, április 21-én pedig a felvidéki For You énekegyüttes koncertezik a tokaj-hegyaljai településen.

Május 5-én Szeder koncert lesz, 12-én Szűcs Gabi és a Stereo Swing zenélnek, 19-én Kiss Szilvia, Gál Tamás és a Kor-Zár verséneklő együttes lép fel a sorozat helyszínéül szolgáló Henye Borbár teraszán, 26-án pedig Kassa, a szerelem városa címmel a kassai Thália Színház sanzonestjét lehet megtekinteni.

A Keresztúri esték egy metszéspont. Kassa és a Tokaji borvidék találkozása, egykori együttműködésének, kapcsolatainak helyreállítása.

 

Részletes program

Március 31. 18.00
Megnyitó + Jazzkoncert - Gyárfás István trió feat. Elek István & Molnár Enikő

Április 7. 18.00:
Szeretettel - Szvorák Katalin és Kudlik Júlia estje

Április 14. 18.00
Költészet napja - Földes László Hobo: Tudod, hogy nincs bocsánat – József Attila versei

Április 21. 19.00
For You acapella énekegyüttes koncertje

Május 5. 19.00
Francia sanzonest – Szeder koncert

Május 12. 19.00
Szűcs Gabi és a Stereo Swing koncertje

Május 19. 19.00
Rege a tűzről és jácintról (Nagy László műve nyomán) - Kiss Szilvia, Gál Tamás és a Kor-Zár verséneklő együttes

Május 26. 19.00
Kassa, a szerelem városa – sanzonest. A Kassai Thália Színház vendégjátéka

ATEMPO.sk / MTI