Boldoczki Gábor trombitaművész lemeze nemzetközi komolyzenei díjat nyert

Boldoczki Gábor

Boldoczki Gábor trombitaművész Oriental Trumpet Concertos című lemeze kortárs zenei kategóriában elnyerte a világ vezető független hanglemezszakmai díját (International Classical Music Award, ICMA).

Az IMCA 14 ország 16 zenei szaklapját tömörítő zsűrije 17 video- és audioprodukciót választott ki a 321 jelölt közül. A díjakat a lipcsei Gewandhausban április 1-jén megtartott ICMA gálakoncerten adták át.

 

Boldoczki Gábor

 

A 17 produkció 15 kategóriában nyert, a kortárs zenei kategóriában Boldoczki Gábor Krzysztof Penderecki, Fazil Say, Alekszander Arutiunian és Aram Hacsaturjan műveit bemutató Trumpet Concertos című lemezét tüntették ki a díjjal.

 

Boldoczki Gábor

 

Idén életműdíjjal tüntették ki Matti Salminen finn basszistát, Tabea Zimmermann német brácsás lett az év művésze, Sophie Pacini német-olasz zongorista és Elsa Dreising francia szoprán lettek az év fiatal művészei. Az év felfedezettje díját Robert Neumann 15 éves német zongorista érdemelte ki, az év hanglemezkiadója a svéd BIS lett.

 

 

A díjak odaítélésében üzleti-kereskedelmi szempontok nem játszanak szerepet. A nemzetközi zsűri elnöke Remy Franck, a luxemburgi Pizzicato szaklap főszerkesztője, a zsűri magyar tagja a Gramofon - Klasszikus és Jazz című folyóirat volt.

ATEMPO.sk / MTI