Tankcsapda turné, új klip és őszre új lemez

Tankcsapda

Az egyik legnépszerűbb, idén 25 éves magyarországi rockbanda nemrég zárta első külföldi turnéját, amely 11 ország 19 városát, köztük Szlovákiában Kassát és Apátújfalut is érintette. Magyarországon szombaton kezdik a nyolcállomásos turnét és az új lemeze októberre készül el.

A kemény zenét játszó debreceni együttes tőle szokatlan helyszínen, a Magyar Állami Operaházban tartott sajtótájékoztatón ismertette jubileumi éve eseményeit. Az őszre ígért új stúdióanyag első kislemeze, a Köpök rátok című dal, illetve a hozzá készült klip is kedden debütált, a turné szombaton indul a Hungaroringen és szeptember 13-án zárul a Budapest Parkban.

"Akárcsak az új dal, a lemez anyaga is nagyon keményen, energikusan fog szólni, öröm számunkra, ha a hangzást bárki a korai Metallicához hasonlítja" - mondta Lukács László, a Tankcsapda frontembere az MTI felvetésére.
Sidlovics Gábor gitáros és Fejes Tamás dobos ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy stúdiót váltottak, és az új album Törökbálinton készül, ahol ez a fajta autentikus rockos, mégis nagyon modern hangzás kialakítható.

A Köpök rátok szövege napjaink közéletére vonatkozó utalásokat tartalmaz. Mint Lukács László énekes-szövegíró megjegyezte, most is igyekeztek egyértelmű módon megfogalmazni gondolataikat, talán az átlaghoz képest keményebben. A klipet februárban forgatta Százhalombattán, a MOL Dunai Finomítójában különleges és futurisztikus ipari építmények között a Pixel Film stábja. Az új lemez - hasonlóan a korábbi albumok tavalyi újrakiadásához, illetve a legutóbbi, Rockmafia Debrecen című 2012-es anyaghoz - az olajvállalat benzinkútjainál lesz kapható.

 

A 25 éves zenekar itthoni koncertsorozata május 17-én szombaton Mogyoródon a Hungaroringen, az Opel Legendák Találkozása családi napon indul, júniusban az agárdi Pop Strandon, júliusban a soproni VOLT Fesztiválon, a miskolctapolcai EFOTT-on és a debreceni Campus Fesztiválon játszanak, augusztusban Esztergomban és a zamárdi Strand Fesztiválon, végül szeptember 13-án a Budapest Parkban.

A külföldi turnéjukkal kapcsolatban Lukács László elmondta, hogy "Oda mentünk, ahol sok magyar él, természetesen túlnyomórészt magyar nézők előtt játszottunk. Nagyon jó koncertek voltak, felfokozott volt a várakozás, olyan hangulat, amin magunk is meglepődtünk"

A jubileum alkalmából sör is készült, a Soproni márka limitált szériája.

A Tankcsapda 1989-ben alakult Debrecenben, eddig tizennégy albumot készített. Az együttes huszadik születésnapján, 2009-ben a Sziget fesztivál "mínusz egyedik" napján több mint 35 ezer ember előtt adott koncertet. Legfontosabb lemezeik: A legjobb méreg (1992), Jönnek a férgek (1994), Az ember tervez (1995), Ha zajt akartok! (1999), Agyarország (2001), Élni vagy égni (2003), Rockmafia Debrecen (2012).

ATEMPO.sk
forrás: MTI
fotó: Facebook