Új határidő - Még lehet jelentkezni a Fölszállott a páva tehetségkutatóra

Fölszállott a páva

Május 17-én éjfélig meghosszabbították a jelentkezési határidőt a Fölszállott a páva című tehetségkutató versenyre. A vetélkedőre már szép számmal érkeztek jelentkezések Magyarországról, Erdélyből, a Vajdaságból, a Felvidékről és Kárpátaljáról is.

A vetélkedőre az 1982. január 1. és 2001. december 31. között született pályázók május 17. éjfélig jelentkezhetnek a Hagyományok Háza honlapjáról és a www.mediaklikk.hu/folszallottapava oldalról elérhető online regisztrációs űrlap kitöltésével, valamint a pályázati anyag (hang- vagy videófelvétel, továbbá fényképek) csatolásával.

A versenyre az autentikus magyar népzene, néptánc és népdal bármely tájegységéhez, a magyarországi nemzetiségi régiók helyi hagyományaihoz kötődő produkciókkal lehet jelentkezni, lakóhelyi és nemzetiségi megkötés nélkül.

A demófelvételeket elbíráló zsűri a pályázati anyag alapján dönti el, mely produkciókat hívja el a területi válogatók színpadi megmérettetéseire, az eredményről e-mailben értesíti a jelentkezőket.

A Fölszállott a páva című népzenei és néptánc tehetségkutató versenyt az MTVA és a Duna Televízió Zrt., valamint a Hagyományok Háza hirdeti meg szakmai partnereivel, a Martin György Néptáncszövetséggel és a Táncház Egyesülettel együtt négy kategóriában:

énekes szólisták és énekegyüttesek;
hangszeres szólisták, zenekarok és hangszeregyüttesek;
táncos szólisták és táncospárok;
néptáncegyüttesek.

A területi válogatókról továbbjutó versenyzők a televízióban közvetített fordulókban - négy elődöntő, két középdöntő, döntő - kapnak bemutatkozási lehetőséget novemberben és decemberben.

ATEMPO.sk / MTI