Pápai Joci a színpadon - jön az Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntője

Hetedikként lép ma este színpadra Pápai Joci Kijevben az Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjében. A Duna TV adása 20.30-tól az Elővízió című felvezető műsorral indul, után 21 órától élőben követhetjük az eseményeket.

A mai, második elődöntőben a szerb Tijana Bogicevic, az osztrák Nathan Trent, a macedón Jana Burceska, a máltai Claudia Faniello, a román Ilinca feat. Alex Florea, a holland OG3NE, a dán Anja, az ír Brendan Murray, a San Marinói Valentina Monetta & Jimmie Wilson, a horvát Jacques Houdek, a norvég JOWST, a svájci Timebelle, a fehérorosz Naviband, a bolgár Krisztian Kosztov, a litván Fusedmarc, az észt Koit Toome & Laura, valamint az izraeli IMRI lép még színpadra.

 

 

Az Eurovíziós Dalfesztiválon idén 42 ország szerepel, az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a résztvevő országok zsűrijei, valamint a közönség szavazatainak összesítése adja ki a sorrendet.

Minden országból öt zeneipari szakember szerepel a nemzeti zsűriben, a magyar közmédia csapatában Molnár Ferenc Caramel énekes, dalszerző, A Dal zsűritagja; Závodi Gábor dalszerző, producer; Király Viktor énekes, dalszerző; Zséda énekes, A Dal zsűritagja; valamint Várallyay Petra zeneszerző, előadó értékeli a produkciókat.

ATEMPO.sk / MTVA