Pápai Joci nyolcadik - Portugália nyerte az Eurovíziós Dalfesztivált

A portugál Salvador Sobral nyerte Amar Pelos Dois című dalával az Eurovíziós Dalfesztivált vasárnapra virradóra Kijevben. Pápai Joci az Origo című számmal nyolcadik lett, ami kitűnő eredmény. Gratulálunk :-)

 

 

A 26-os döntőben a második bolgár Krisztian Kosztov lett Beautiful Mess című dalával, a harmadik helyen a moldovai Sunstroke Project végzett Hey Mamma című számmal. A végeredmény a nemzeti zsűrik pontszámának és a tévénézők szavazatainak az összeadásával alakult ki. Pápai Joci a nemzeti zsűriktől 48 pontot kapott, a közönségszavazatokkal pedig további 152 pontot szerzett.

Az idén Celebrate Diversity (Ünnepeld a sokszínűséget!) szlogennel zajlott az Eurovíziós Dalfesztivál.

"Örülök, hogy egyike lehettem a döntőben a sokszínűséget képviselő előadóknak és büszke vagyok arra, hogy a magyar és a roma kultúrából 180 millió tévénéző kaphatott ízelítőt a produkcióm által. Óriási élmény volt a kijevi arénában ilyen hatalmas színpadon és ennyi ember előtt fellépni, ezeket a perceket soha nem fogom elfelejteni. Köszönöm a csapatomnak és az MTVA képviselőinek, hogy az elmúlt hónapokban mindent megtettek a sikeres szereplésemért" - fogalmazott a döntő után Pápai Joci.

 

 

 

ATEMPO.sk / MTI