Meghalt Chris Cornell, a Soundgarden és az Audioslave énekese

Meghalt Chris Cornell,  a Soundgarden és az Audioslave énekese

52 éves korában elhunyt Chris Cornell, a Soundgarden és az Audioslave énekese. Halálának oka egyenlőre ismeretlen, csak azt tudni, hogy hirtelen halálesetről van szó.

Az amerikai rock zenész, dalszerző Seattle-ben született és a 90-es években mint a Soundgarden énekeseként vált ismerté. A kivételes, közel négy oktávos hangterjedelemmel rendelkező Cornell szólóalbumokat és filmzenéket is készített 1991-től, illetve megalapította a Temple of the Dog zenekart is, elhunyt barátja, Andrew Wood emlékére.

 

 

Cornell neve szintén ismert az 1990-es évek grunge mozgalmának építészetében. Négy szóló stúdióalbumot adott ki, Euphoria Morning (1999), Carry On (2007), Scream (2009) és Higher Truth (2015) címmel, illetve egy live albumot Songbook (2011) címmel.

A Guitar World olvasói a rock leghatalmasabb énekesének szavazták meg, negyedik volt az amerikai Hit Parader magazin „minden idők legjobb 100 énekesének listáján”, kilencedik volt a Rolling Stone „minden idők legjobb énekesei listáján”, és 12. az MTV „22 legszenzációsabb hangja” versenyében.

ATEMPO.sk
Fotó: Jeff Lipsky