„Jól oda tette” - a komáromi Kristóf Réka a Virtuózok döntőjében

A komáromi születésű Kristóf Réka operaénekes bejutott a Virtuózok döntőjébe. Mellette ott lesz még Lukács Gergely és Beéri Benjámin is akik továbbjutottak a klasszikus zenei tehetségkutató nagyok korcsoportjából.

A műsorban kilencen mutatták be produkciójukat a zsűrinek kamarazenekari kísérettel. Kristóf Réka W. A. Mozart Cosi fan tutte vígoperájából Fiordiligi áriáját adta elő kitűnően. Miklósa Erika szlengesen fogalmazva csak annyit mondott, hogy „jól oda tetted”. Réka tehát ismét lenyűgözte a zsűrit hibátlan Mozart-interpretációjával.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A műsorban a döntőbe jutásért küzdött még Lukács Gergely tubás, Bojtos Luca és Sellei Etelka énekes, Rácz Robertó és Bonino Anna-Sophia hegedűs, Szaller István szaxofonos, Beeri Benjámin trombitázó tenor és Kéringer Dávid klarinétos.

A muzsikusok a Budapest Jazz Orchestrával is előadtak egy közös számot.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A nagyok korcsoportjának legjobbjai is professzionális produkciókkal lepték meg a nézőket és a szakmai zsűri tagjait is, éppen ezért az ítészek ebben az adásban döntöttek a legnehezebben, sok vita volt a továbbjutók személyéről.

A Duna televízióban felvételről sugárzott adás végén a zsűri végül Kristóf Rékát, Lukács Gergelyt és Beéri Benjámint juttatta a május 26-i élő döntőbe. Balázs János zongoraművész a Kis Virtuózok Alapítvány segítségét kérte és az egyik versenyzőt külön is megjutalmazta, a díjazott ifjú tehetség személye a döntőben derül majd ki.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A három korcsoport - kicsik, tinik és nagyok - válogatóit és elődöntőit felvételről láthatják a tévénézők. A Virtuózok minden korcsoportjában előbb válogatóműsort rendeztek, amelyekből korcsoportonként kilenc-kilenc versenyző jutott az elődöntőkbe. A tinik után a kicsik, majd a nagyok elődöntőiből is három-három versenyző mehet tovább a május 26-i élő döntőbe, ahol a korcsoportok győzteseit hirdetik ki és a nézőknek lehetőségük lesz megszavazni a műsor közönségdíjasát is. A június 2-i élő fináléban pedig a közönség voksai alapján születik meg a Virtuózok abszolút nyertese.

Az MTVA komolyzenei műsorának célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét, valamint fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk / MTI