Kállay-Saunders két voksoláson nyert

Kállay-Saunders András dala, a Running újabb sikereket ért el. Az Eurovíziós Dalfesztivál honlapján hétfőn közzétett eredmény szerint a magyar énekes a rádióhallgatók és a rajongók szavazásán a legjobb dal és a legjobb férfi előadó kategóriájában is az első lett.

 

http://www.youtube.com/watch?v=4b2GYRRbv50

 

Voksolni ezúttal nemcsak a május eleji koppenhágai Eurovíziós Dalfesztiválon szereplő 37 országból, hanem Európa és a világ más részeiből is lehetett, például Észak- és Dél-Amerikából vagy Ausztráliából is. A legjobb dalok versenyében Kállay-Saunders András és Szakos Krisztián szerzeménye, a Running a szavazatok 8,8 százalékával győzött, megelőzve a svéd Sanna Nielsent és az Undót (8,5 százalék), valamint a dalfesztivált megnyerő osztrák Conchita Wurstot és a Rise Like A Phoenix című számot (7,8 százalék) - írta az eurovision.tv.

A magyar énekes a legjobb férfi előadók között szintén szoros versenyben lett első: a voksok 23,9 százalékát kapta meg, mögötte a svájci Sebalter lett a második, az örmény Aram MP3 pedig a harmadik. Mint a honlap megemlítette, korábban egyszer fordult elő, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál rádiós szavazásán (ESC Radio Awards poll) magyar győzelem született: Rúzsa Magdi 2007-ben megnyerte a legjobb női előadó díját Unsubstantial Blues (Aprócska blues) című dalával (az énekesnő a helsinki dalfesztiválon a 9. lett).

A legjobb női előadók versenyét idén Sanna Nielsen nyerte, megelőzve Conchita Wurstot (aki férfinak született) és az ukrán Marija Jaremcsukot. A legjobb együttesek szavazásán az Eurovíziót a 2. helyen záró holland Common Linnets diadalmaskodott, megelőzve a görög Freaky Fortune-t és RiskyKiddet, valamint a finn Softengine-t.

A Magyarországot képviselő Kállay-Saunders András május 10-én Koppenhágában, az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében az 5. helyen végzett 143 ponttal Running című dalával. Ez az eddigi második legjobb magyar eurovíziós helyezés; 1994-ben Bayer Friderika 4. lett. 

ATEMPO.sk
forrás: MTI