Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok 1. Szemléje

A Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete (SZMAZE) és a TUMULTUS Polgári Társulás az idei perbetei TUMULTUS Fesztivál első napján, 2014. augusztus 1-jén megrendezi a Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok 1. Szemléjét.

A szemle bemutatkozási lehetőség, szakmai megmérettetés a feltörekvő felvidéki zenekaroknak, és egyben lehetőség kapcsolatok kialakítására. A döntőbe jutott együttesek értékes díjak, nyeremények birtokosai lehetnek. Részt vehetnek zenei előadásokon, workshopokon és az egész fesztiválra ingyenes meghívást kapnak.

A szakmai elbírálás kritériumai szólisták és zenekarok esetében: a szerzemények kiforrottsága, hangszerelés, egyediség, a dalszöveg minősége, összhang a mondandó és a zene között, a produkció átélése, hangszeres tudás, színpadi megjelenés és koreográfia, összhatás.

Jelentkezhetnek szlovákiai lakhellyel rendelkező, magukat szlovákiai magyarnak valló személyek, illetve zömmel szlovákiai magyar tagokból álló, szlovákiai bázissal rendelkező csoportok, zenekarok, együttesek. Műfaji megkötés nincs, a lényeg, hogy élő muzsikáról legyen szó.

A szemle egyben a Hangfoglaló Magyarország tehetséggondozó program felvidéki állomása, ahonnan a győztes egy neves szakmai zsűri jóvoltából egyenesen bekerül a budapesti döntőbe, ami a Hangfoglalás BUDAPEST MUSIC EXPO 2014 kiállítás keretén belül Budapesten kerül megrendezésre október 3-5. között.

Szintén a perbetei szemle győztese másnap felléphet a Tumultus Fesztivál 2014 sztárvendége, a magyarországi Ossian előtt. Továbbá egy profi demó hanganyagot kap, fellépési lehetőséget nyer a budapesti Gödör, Akvárium klubban és továbbá több vidéki klubban, illetve bemutatja a Petőfi rádió is.

Jelentkezési feltételek:

  • Legalább 2 értékelhető minőségű, saját szerzeményeket tartalmazó felvétel, amit a jelentkezők e-mailben (mp3 formátumban, vagy audió illetve videó link csatolásával) az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldjenek el, melyeket előzsűri szelektálja
  • A döntőben előadott számoknak saját szerzeményeknek kell lenniük
  • Nevezési díj 20 euró, melyet csak az előzsűrizés által bejutott zenekaroknak kell kifizetniük. Maga a jelentkezés ingyenes!
  • Jelentkezési határidő: 2014. június 30. 

 

aTEMPO.sk