Búcsúzunk Chester Benningtontól, a Linkin Park énekesétől

A Linkin Park énekese 41 évesen, tragikus hirtelenséggel hagyott itt minket 2017. július 20-án virradóra. Chester pár héttel halála előtt először - és sajnos utoljára – lépett fel a magyar közönség előtt, a VOLT Fesztivál színpadán. A Linkin Park alig két hónappal azelőtt hozta ki hetedik, One More Light című lemezét, amelyen olyan számok debütáltak, mint a „Heavy”, a „Good Goodbye” és az „Invisible”.

 

 

Chester felakasztotta magát Los Angeles megyei otthonában. Holttestét helyi idő szerint csütörtök reggel fedezték fel. Benningtonnak két házasságából hat gyermeke volt.

 

 

Az énekes évekkel ezelőtt drog- és alkoholproblémákkal küzdött. Korábban elmondta, hogy már foglalkozott az öngyilkosság gondolatával, mivel gyermekként egy idősebb férfi szexuálisan bántalmazta.

 

 

Chester Bennington nagyon közel állt Chris Cornellhez, a Sound Garden és az Audioslave májusban öngyilkos lett énekeséhez. Cornell csütörtökön lett volna 53 éves. Májusban Bennington nyílt levelet írt Chris Cornellnek öngyilkossága napján.

 

Az amerikai énekes, a Linkin Park, a Dead by Sunrise és a Grey Daze frontembere volt. Számos publikáció beszámolt Benningtonról, mint generációjának egyik legnagyobb rockénekeséről. "Úgy énekel, mint egy angyal; úgy ordít, mint egy démon" - így említik sok helyen különleges hangját és énektechnikáját.

A Linkin Park első albuma, a Hybrid Theory, nagy sikert hozott a zenekarnak. 2007-ben Chester 46. lett a Hit Paraders „Heavy Metal's All-Time Top 100 Vocalists”-ján (Minden idők legjobb 100 heavy metal énekese).

ATEMPO.sk / MTI