Figyelem: A Gombaszögi Táborba idén a Szenci és a Nyitrai járás megy ingyen

Gombaszögi Nyári Tábor

A tavalyi hagyományteremtő akció folytatásaként idén újabb két régió számára lesz ingyenes a belépés a Gombaszögi Nyári Táborba, ahol színpadra lép többek közt a Punnany Massif, a Tankcsapda, az Intim Torna Illegál és a Jóvilágvan. Az is nyerhet jegyet, aki kitölti a táborról szóló kvízt.

A hagyomány célja, hogy a peremrégiók és szórványvidékek számára megkönnyítsék az eljutást a felvidéki ifjúság legnagyobb találkozóhelyére, szabadegyetemére és fesztiváljára, a Gombaszögi Nyári Táborba. Tavaly a Nagymihályi járás és Pozsony város lakosai élvezhették a kedvezményt. Idén a Szenci és a Nyitrai járás - kiegészülve a szintén Zoboraljához tartozó Barslédeccel - táborozói juthatnak ingyenes belépőjegyhez a július 15. és 20. között Krasznahorkán megrendezett táborba.

A szerencsés járásokból érkezőknek nincs más dolguk, mint a portán felmutatni az állandó lakcímet igazoló személyi igazolványt, és máris kézhez kaphatják az idén hat naposra bővülő Tábor belépőjegyét. Aki a tábor honlapján hamarosan induló elővételi rendszeren szeretne további kiegészítő jegyeket vásárolni, annak a megfelelő irányítószám megadása után nullázódik a belépőjegy ára.
Másképp is lehet ingyenes belépőhöz jutni, például válaszolva néhány, a táborral kapcsolatos kérdésre. Minél több helyes választ sikerül megadni, annál nagyobb az esély a nyerésre, ezért érdemes átböngészni a tábor facebook oldalát és honlapját is!

A Nyugat-Szlovákiából érkező résztvevők számára két útvonalon indul partybusz, ezzel is egyszerűsítve az utazást, és biztosítva a jó hangulatot már az első pillanattól kezdve. Az egyik busz Somorját, Dunaszerdahelyet, Nagymegyert, Gútát és Érsekújvárt érinti, a másik járat a Komárom - Párkány útvonalon közlekedik majd. A partybuszokra szóló jegyet a tábor honlapján hamarosan elérhető jegyelővételi rendszeren lehet majd megvásárolni, ahol kényelmesen lehet foglalni szállást és lehet venni előre étel- és italjegyeket is.

A tavaly látogatói rekordot döntő Gombaszögi Nyári Tábor látogatói Szlovákia összes magyarlakta területéről érkeztek. Több mint százharminc programpont közül lehetett választani, amelyek között voltak közéleti viták, művészeti előadások, utazási beszámolók, játékok és fergeteges koncertek egyaránt. Idén a tábor egy nappal bővül, a vasárnapi nap pedig egy minifesztivál kerül megrendezésre a Szlovákiai Magyar Dal Napja néven.

ATEMPO.sk