A Mary Popkids nyerte a Nagy-Szín-Pad tehetségmutatót

A Mary Popkids nyerte a Nagy-Szín-Pad című tehetségmutató versenyt vasárnap este a fővárosi Akvárium Klubban. A VOLT Produkció és az MTVA szervezésében zajlott rendezvény fináléjában öt előadó mérte össze produkcióját, közülük a közönség választotta ki a győztest.

A nyolctagú Mary Popkids kötetlen stílusára a soul, a funk és a különféle elektronikus zenei hangminták keveredése jellemző. Idén áprilisában jelent meg The Blue Inside című albuma.

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

A tehetségmutatón a második a garázsrockot játszó Ivan & the Parazol lett, amelynek Together című száma az idei Sziget fesztivál himnuszának választott dal. A harmadik helyen Szabó Balázs Bandája végzett: a kamarafolk-pop formáció nemrég jelentette meg albumát Élet elvitelre címmel. A negyedik a hip-hop előadó Deniz lett, az ötödik pedig a rockstepet játszó Cloud 9+. A versenyzők ábécésorrendben léptek színpadra.

A komoly díjakkal támogatott Nagy-Szín-Pad célja az volt, hogy az elődöntőkre kiválasztott tizenöt előadó karrierje lökést kapjon. Az elődöntőkben és a fináléban a résztvevők egy-egy 15 perces élő blokkot adtak elő, az öt döntőst, valamint a végső győztest is a közönség választotta ki. A finálé produkcióira a szavazás hétfő reggeltől a vasárnap esti döntő végéig tartott az OTP Bank Facebook-oldalán, az Instagramon keresztül és emelt díjas sms-ben.

Az M2 élőben közvetítette a Nagy-Szín-Pad döntőjét, akárcsak a május 20-i, 21-i és 22-i elődöntőket. A Petőfi Rádió is élőben csatlakozott a műsorhoz, és élőben volt követhető a tehetségmutató a verseny honlapján, illetve a Strand fesztivál, az Akvárium Klub, a Sziget fesztivál és a VOLT Fesztivál oldalán.

A Nagy-Szín-Pad versenyre 55 hazai zenész, rendezvényszervező, producer, újságíró, zenei szerkesztő és más szakember 170 produkciót jelölt, közülük választották ki a 15 elődöntőst. Akik nem jutott a döntőbe a Carbovaris, az Elefánt, a Hangmás, a Manoya, Halott Pénz, Odett, az Óriás, a Blahalouisiana, a Turbo és a We Are Rockstars.
"Az elődöntőbe jutott produkciók egyikének sem szeretnénk elengedni a kezét, de a legjobbaknak különös figyelmet szentelünk. A VOLT Produkció minden kapcsolatrendszerét beveti annak érdekében, hogy felléphessenek nemzetközi fesztiválokon" - mondta Lobenwein Norbert, a VOLT Produkció egyik vezetője korábban az MTI-nek.

Az első helyezett a legfontosabb hazai fesztiválok kiemelt helyein és időpontjaiban szerepelhet, továbbá egymillió forintos próbaterem-támogatást kap. A második és a harmadik helyezett ugyanekkora összegű videoklip-támogatásban részesül. Valamennyi döntős fellép a soproni VOLT Fesztivál nyitónapján, a győztes az Arctic Monkeys előtt játszhat ugyanott július 6-án a nagyszínpadon. A legjobb helyezettek a Sziget fesztivál Petőfi Rádió-VOLT Fesztivál színpadán játszhatnak, tízen a Strand - Nagyon Zene fesztiválon. A résztvevők egész nyáron fellépnek a Nagyon Balaton eseménysorozat különböző állomásain, néhányan ősszel ötállomásos klubturnén vesznek részt, illetve zenélhetnek a Petőfi Rádió Akusztik és Eleven című koncertműsorában.

Az első három helyezett számára a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kiemelt kommunikációs csomagot biztosít, a további tizenkét résztvevő kiemelt játszást és promóciós felületet kap a Petőfi Rádióban.

aTEMPO.sk
forrás: MTI