Ők a Szlovákiai Magyar Zenekarok 3. Szemléjének döntősei

A Szlovákiai Magyar Zenekarok Szemléje a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, a Tumultus Polgári Társulás és a SZMAZE könnyűzenei tehetségeket bemutató és felkaroló rendezvénye, ami egyben a Kárpát-medencei Öröm a zene tehetséggondozó program felvidéki fordulója. A szemlét 2017. szeptember 16-án már harmadszor rendezik meg, azonban a Dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban első ízben kerül rá sor, és a tervek szerint ez lesz a rendezvény állandó színhelye a jövőben is.

A Szlovákiai Magyar Zenekarok Szemléje lehetőséget biztosít magyar nyelvű zenekarok szakmai megmérettetésére. Minden zenekarnak vagy szólistának 15 perc műsoridőt biztosít maximum 3 dal előadásának lehetőségével, majd a produkciók után a zsűri röviden, szakmailag értékeli az adott fellépőt. A számos értékes nyereményen túl a legjobb csapatot a zsűri delegálja a 2017. évi Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjébe Budapestre, melyre októberben kerül sor.

A dunaszerdahelyi döntőbe a következő előadók jutottak be:

szólisták:

Ábrahám Dávid
Krivák Miriam
Pastorek Cynthia Éva
Senel Deniz

zenekarok:

Aranymetszés
Black Mojo
Estendøn
Ha Zajt Akartok
Hant
Kerecsen
The Neon Cities
Totalica

Újdonság, hogy a szólistákat Bertók Tóth Katalin, a zenekarokat pedig Bertók István mentorálja majd a döntő idején, illetve természetesen utána is. A szólisták produkcióit élő session zenekar kíséri majd, így az érdeklődők komplett zenei élményben részesülhetnek.

BESZÁMOLÓ AZ ELŐZŐ ÉVADRÓL

ATEMPO.sk / Csemadok