Decemberben újra fellép Magyarországon a 2Cellos

Új lemezük turnéja keretében Budapestre is ellátogat decemberben a 2Cellos nevű csellista formáció, akik vadonatúj klasszikus zenei átdolgozásaikat 12 fős vonós zenekar kíséretében adják elő a Papp László Budapest Sportarénában.

Március 17-én jelent meg a zenészek The Score című új albuma, amelynek világkörüli turnéja júliusban kezdődött el. Budapestre december 16-án érkeznek.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Luka Sulic és Stjepan Hauser 2011-ben vált ismertté Michael Jackson Smooth Criminal című számának feldolgozásával, a két horvát csellista azonban tavasszal egy új, energikusabb albumot hozott létre.

A lemez egy hagyományosabb hangzásvilágot képvisel, és a zenészek kedvenc filmzenéinek feldolgozásai hallhatók rajta, a Londoni Szimfonikus Zenekar és Robin Smith karmester közreműködésével.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A duó számos teltházas saját turné mellett vendége volt többek közt a The Today és a The Ellen DeGeneres Shownak, részt vettek Elthon Jonh világkörüli turnéján és a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor első évadában is színpadra léptek, illetve meghívott sztárvendégei voltak a Virtuózok gálaműsorának is.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

ATEMPO.sk / MTI