Csengő Hangok Éjszakája – egy új kezdeményezés Farnadon

Hangszer nélkül nincs zene? Technika nélkül elmarad a kívánt hatás? Megbizonyosodhatnak ennek az ellenkezőjéről azok, aki ellátogat az első Csengő Hangok Éjszakája kórusfesztiválra, hisz a legősibb hangszer ott lapul mélyen a torkokban, a legősibb ritmus ott dobog a szívedben.

Az esemény megszervezését Berek Aranka indítványozta, akinek az ötletet a budapesti Kórusok Éjszakája adta (beszámolónk 2017-ből és 2016-ból). A megvalósításában a Csemadok Farnadi Alapszervezete, a Rozmaring Asszonykórus és a farnadi Vox Mirabilis Kamarakórus volt segítségére a fiatal énektanárnak.

Erre a különleges alkalomra Horváth Géza karnagy Zselízről egy összkari kórusművet is komponált, melyet a koncert végén a résztvevő kórusok közösen mutatnak be. 

És akiket hallhatunk, láthatunk:

Franz Schubert Vegyeskar - Zselíz
Ghymes Vegyeskar - Gímes
Bartók Béla Ifjúsági Vegyeskar - Ipolyság
Musica Aurea Vegyeskar - Ipolyság
Szivárvány Kórus - Párkány
Római Katolikus Egyházi Énekkar - Diószeg
Érsekkétyi Református Gyülekezet Kórusa
Rozmaring Asszonykórus - Farnad
Vox Mirabilis Kamarakórus - Farnad 

Mivel a kóruszene nem áll távol a népzenétől, ezért a farnadi Csengő Hangok Éjszakáját egy hagyományos táncház zárja, ahol a Pengő Zenekar szolgáltatja a muzsikát a táncolni vágyóknak.

„Szólaltassuk meg együtt az éjszakát” 2017. szeptember 2-án, szombaton 18.00 órától a farnadi szabadtéri színpadnál. Hozz meleg ruhát, mert a kulturális gyönyör élményétől a hideg futkos majd a hátadon, amiért felelősséget nem vállalunk! Ja, és zsebkendőt ha eme gyönyörtől elérzékenyülnél... :-)

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk