Plácido Domingo Operalia versenyének díjazottjai ismét Győrben

Plácido Domingo Operalia versenyének díjazottjai ismét Győrben

A Plácido Domingo spanyol operaénekes, karmester által alapított Operalia verseny díjazott énekesei szeptember 2-án, szombaton ismét fellépnek a győri Széchenyi téren, a Voices of 2017 nevű rendezvényen.

A szabadtéri koncert este fél kilenckor kezdődik, a fiatal operacsillagok első alkalommal lépnek fel Magyarországon.

Az est magyar fellépője Wiedemann Bernadett, a nemzetközi zenés színpadok egyik meghatározó mezzoszopránja, Európa, az Egyesült Államok és a Távol-Kelet zenés színpadainak elismert énekese lesz.

Fellép még Marina Costa-Jackson szoprán, aki olyan közkedvelt zeneművekből énekel, mint a Tosca, a My fair Lady vagy a Traviata. Látható lesz Győrben Konu Kim dél koreai származású tenor, akinek programjában amerikai slágerek és tenor számok szerepelnek.

Énekel majd Boris Prygl, a Szlovák Nemzeti Színház basszbaritonja. A fiatal énekes az elmúlt években számos jelentős opera szerepben vívta ki a közönség tetszését, idén pedig átvehette az Operalia Birgit Nilsson-díját.

A koncert állandó közreműködőjét, a Győri Filharmonikus Zenekart az Észtországból érkező Risto Joost dirigálja. A fiatal, Európa-szerte ünnepelt karmester többek között a Birgitta Fesztivál művészeti igazgatója.

A programnak immár hagyományosan Mesterházy Gyula, Soós Imre-díjas színművész lesz a moderátora. A Voices of 2017 eseménynek idén is Borkai Zsolt, Győr polgármestere lesz a házigazdája.

A koncerteket évente közel tízezer belföldi és külföldi érdeklődő tekinti meg.

ATEMPO.sk / MTI