Kubinyi Júlia lett a Fonó népzenei művészeti vezetője

Kubinyi Júlia

Kubinyi Júlia lett a Fonó Budai Zeneház népzenei művészeti vezetője. "A Fonó küldetése a mai világban megtalálni a népi kultúrát, és hozzájárulni ahhoz, miként tud ez bekapcsolódni az életünkbe" - fogalmazott a 27 éves énekes.

Mint elmondta, a Fonóban az új évadban folytatódnak a jól bevált programok, köztük a Fonó Szerda és a Berka Táncház. Kiemelte, hogy jubileumát ünnepli az Utolsó óra program, és ennek keretében a különböző tájegységekről Budapestre hozzák a még élő adatközlőket, táncosokat.

Folytatódnak a Fonó szakmai programjai, a táncházi mulatságok, emellett lehetőséget adnak különböző népzenei együtteseknek is a bemutatkozásra - már szeptemberben lesznek lemezbemutató koncertek. Kubinyi Júlia kitért arra, hogy a Fonó jelen volt a múlt hétvégi Etyeki Pikniken és ott lesz programjaival a csütörtökön kezdődő Budapest Borfesztiválon, valamint több más rendezvényen.

 

 

Kubinyi Júlia 2012-ben a Népművészet Ifjú Mestere lett, 2013-ban Junior Prima díjjal tüntették ki, a legtöbben a Fölszállott a páva televíziós népzenei vetélkedő 2012-es első szériájának döntős szólistájaként ismerhetik. 2008 óta a Dűvő zenekar énekese, számos hanglemezen való közreműködést, hazai és nemzetközi fesztiválon, népdalversenyen való részvételt tudhat maga mögött. 2015-ben jelent meg első szólólemeze Magam járom címmel.

ATEMPO.sk / MTI