Hétvégén jön a Szlovákiai Magyar Zenekarok 3. Szemléje

Hétvégén jön a Szlovákiai Magyar Zenekarok 3. Szemléje

Hétvégén tehetséges zenészek, előadók találkoznak Dunaszerdahelyen, ahol a Szlovákiai Magyar Zenekarok 3. Szemléjét rendezik.

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, a Tumultus Polgári Társulás, a SZMAZE és a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek VMK könnyűzenei tehetségeket bemutató és felkaroló rendezvényére, a Kárpát-medencei Öröm a zene tehetséggondozó program felvidéki fordulójára szeptember 16-án, szombaton 14.00 órától kerül sor a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

A döntőbe összesen tizenkét előadó jutottak be:

szólisták:
Ábrahám Dávid
Krivák Miriam
Pastorek Cynthia Éva
Senel Deniz

zenekarok:
Aranymetszés
Black Mojo
Estendøn
Ha Zajt Akartok
Hant
Kerecsen
The Neon Cities
Totalica

Újdonság, hogy a szólistákat session zenekar kíséri és Bertók Tóth Katalin mentorálja, a zenekarok mentora pedig Bertók István lesz.

BESZÁMOLÓ AZ ELŐZŐ ÉVADRÓL

A Szlovákiai Magyar Zenekarok Szemléje lehetőséget biztosít magyar nyelvű zenekarok és szólisták szakmai megmérettetésére. Minden előadónak 15 perc műsoridőt biztosít maximum 3 dal előadásának lehetőségével, majd a produkciók után a zsűri röviden, szakmailag értékeli az adott fellépőt.

A neves zsűri tagjai:

Bajnai Zsolt, az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kuratóriumának vezetője
Andrásik Remo, Öröm a Zene-díjas gitáros, zenei újságíró, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, többek között a Music Expo hangszerkiállítás és az Öröm a Zene Kárpát-medencei Tehetséggondozó program és iskola megálmodója, kivitelezője és vezetője
Cserteg István, a tatabányai Peron Music Alapítvány igazgatója
Dandó Zoltán, gitáros, session muzsikus
Bertók Tóth Katalin énekesnő, a szólisták mentora
Bertók István, Harmónia-díjas billentyűs, a zenekarok mentora
Vida Igor művelődésszervező, zenész, a dunaszerdahelyi Jazzklub DS rendezvénysorozat és az Are You Free? fesztivál szervezője

A számos értékes nyereményen túl a legjobb csapatot a zsűri delegálja a 2017. évi Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjébe Budapestre, melyre októberben 6-8-a között kerül sor a Budapest Music Expo keretében. Idén portálunk is különdíjat ajánlott fel a legjobban teljesítő fellépőknek.

A rendezvényt a Szlovák Köztársaság Kormányhivatalának Nemzeti Kisebbségek Kultúrája 2017 programja és a magyarországi Cseh Tamás Program támogatja, Kiemelt partnere és lebonyolítója a tatabányai Peron Music Alapítvány.

ATEMPO.sk / Csemadok