A Renton and the Error Jam ott van tehetségkutató elődöntőjében

A somorjai Renton and the Error Jam bejutott az idei Súboj Kapiel (Zenekarok párbaja) tehetségkutató elődöntőjébe. A versenyben 16 zenekar közül dől el, ki jut a december 9-én megrendezésre kerülő döntőbe.

A végső megmérettetés legjobbja fellépési lehetőséget kap a Topfesten, elkészítheti albumát profi stúdióban és hangszervásárlási utalványt is nyer.

A 2014-ben indult tehetségkutató elődöntőjére, melyen fellép a Renton and the Error Jam október 12-én, csütörtökön kerül sor a Randal Clubban. Elhangzanak majd REM Phase névre hallgató albumuk dalai. Aki teheti nézzen be és támogassa a zenekart szavazatával, melyre csak a helyszínen lesz lehetőség.

A Renton and the Error Jam nevű kórokozó 2011 őszén ütötte fel a fejét, s azóta kíméletlenül szedi áldozatait a zenei klubokban és szórakozóhelyeken. A vírus hat tapasztalt zenész mutációjából jött létre, s ezért igen ellenálló. Tipikus megnyilvánulási formái a rock, grunge, pszichedélia és az electro, melyek alkohol tartalmú itallal vegyítve erős hányást okozhatnak. A fertőzött páciensek tünetei közé tartozik még a dúdolgatás, súlyosabb esetben üvöltözés, társaságban ritmikus fejrángatás, előrehaladottabb stádiumban zaklatott tánclépések, esetleg ugró mozdulatok. A legveszélyeztetebbnek a 15-től 35 évig terjedő korosztály számít. A kutatók mindeddig sikertelenül keresik a kór ellenszerét.

A vírus kémiai összetevői:

Méry Dávid (dob)
Bölcskei Milán (basszusgitár)
Pokstaller Szabolcs (gitár, billentyűk)
Horváth László (ének)
Cseh Gábor (DJ, effektek, billentyűk)

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk