Új névvel készül meghódítani Amerikát Takács Nikolas – előtte Felvidékre is ellátogat

Takács Nikolas

Nem titok, hogy galántai származású Takács Nikolas szeretne Amerikában is sikeres lenni, amin már több éve dolgozik. „Készülnek az új dalok, zajlanak az egyeztetések, tárgyalások világszínvonalú zenészekkel” - nyilatkozta a Borsnak a napokban az énekes. Elárulta azt is, hogy a tengerentúlon Nico vagy Nico Ross néven fogja megkezdeni karrierjét.

De természetesen itthon is nagyon aktív. Szerepel majd november 3-án a Lombos úr Woodoopesten című koncertszínházában, valamint egy év után visszatér Keresztes Ildikóval Felvidékre, ahol közös adventi koncertet adnak Dunaszerdahelyen és Komáromban, december 20-án és 21-én.

 

Takacs Nikolas csupán 19 éves volt, amikor a világhírű jazzdobossal, Jávori Vilmossal együtt zenélhetett. Ezt követően a magyar jazzélet más kiemelkedő alakjaival is lehetősége volt együtt zenélni, többek közt Babos Gyulával, Tony Lakatossal, Emilióval, Charlie-val, Solti Jánossal és még sok méltán híres művésszel. 2010-ben elindult az X-Faktor versenyen, hogy az egész ország megismerhesse őt. Nikolas egészen a nagydöntőig vitte, ahol a 2. hely lett az övé. Azóta számos sláger, több lemez és sok-sok koncert van már mögötte. Tavalyi, ötödik nagylemezén szerepelt Larry Kimpel és a Grammy-díjas Kirk Whalum is.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk / Bors