A felvidéki Hellagame Cover Rock Band nyert a We Will Rock You tehetségkutatóban

Szombaton zajlott a Magyar Queen Rajongók Klubja Kulturális Egyesület által szervezett rockzenei tehetségkutató, a harmadik We Will Rock You döntője. 9 zenekar és 6 egyéni előadó mérte össze tudását, köztük Felvidékről a Hellagame Cover Rock Band is.

A fődíjat az ipolypásztói Hellagame C.R.B. kapta, akiket eddig Victoria Cover Rock Band néven ismerhettünk. Az Iron Maiden Wrathchild és Fear of the Dark című dalainak cover verziójával jutottak a legjobbak közé.

A banda 1973-ban alakult, s azóta számtalan tagcsere kísérte. Mészáros István (Meszi) az egyetlen tagja, aki a kezdetek óta, s töretlenül ontja gitárján a riffeket. A mai felállás 3 éve változatlan és attól bizonyára egyedi, hogy van 20., 30., 40., 50 és már 60. évét betöltött tagja is a zenekarnak.

A csapat feldolgozásokat játszik hazai és külföldi bandáktól, de természetesen, belecsempészik “saját magukat” is a számokba. Ezt fontosnak tartják, bízva abban, hogy egyre inkább igény lesz az élő zenei produkciókra. Nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy jól szóljanak a koncerteken, s ebben gyakori segítségükre szolgál egy 6. zenekartag, Cidalka ,,Bigsound” Marian, aki egy kiváló technikus.

Tagok
Spek Lajos (Laja) – ének
Mészáros István (Meszi) – gitár
Henzel Patrik – gitár
Gál Peti (Deni) – basszusgitár
Mészáros Mátyás (Matyi) – dob

A fődíj mellé 20 000 forint, 20 óra stúdióidő, fellépési lehetőségek, rádiós és magazin megjelenés jár a csapatnak.

 

A közönségdíjas a Halftones lett, a legjobb egyéni előadó pedig a Tordai Duó.

 

A szakmai zsűri:

Vörös Gábor - Basszusgitáros (Szekeres Tamás Project, Keresztes Ildikó Band, Ossian, Fahrenheit , Omen, Piramis)

Bátky Zoltán "BZ" - Énekes, zenész, zeneszerző, szövegíró (Wall Of Sleep, After Crying, Unplugged Pressure, At Night I Fly, Queen Emlékzenekar, korábban Stonehenge, Wendigo, BZ Project, PhoeniX Files), műsorvezető (PlayIT), újságíró, főszerkesztő (PC World, GameStar, korábban 24.hu, Bitport). Tehetségkutatókon zsűritagként is többször megfordult már (FesztEger / Éter Fesztivál, We Will Rock You/ Q-Faktor)

Tollár László - dobos, zenekarvezető, menedzser (Queen Unplugged Project) - "background" zenész,vokalista, billentyűs, gitáros (Cultus) - rockklub-tulajdonos/koncertszervező (2003-2010 Rock Randevú Music Club, Attention!)

Szántó Sándor – Retro Stúdió ügyvezető/ hangmérnök, hangtechnikus, zeneszerző, hangszerelő, dobos és humorista

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk