Virtuózok - Komolyzenei tehetségkutató ősztől

A Virtuózok egy egyedülálló, formabontó komolyzenei tehetségkutató műsor, mely ősztől indul az M1-en. A többi, televízióban sugárzott tehetségkutató showműsorral ellentétben ugyanis itt kizárólag a klasszikus zenei képzettség és tehetség számít. A Virtuózok műsorkészítő csapata azokat a fiatalokat próbálja felkutatni, akik kiválóan játszanak a klasszikus zenei hangszerek valamelyikén, vagy klasszikus énekben nyújtanak kiemelkedő teljesítményt.

A versenyzők a műsorban klasszikus zeneműveket adnak elő – időnként átdolgozva. A versenyzők teljesítményét nemzetközi szinten is elismert szakmai kiválóságokból álló négytagú zsűri értékeli.

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

A Virtuózok csapatának alapvető célja a tehetségkutatás mellett az, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét a nézőkkel. Ehhez sajátos eszközöket használ, hiszen nem csak klasszikus zenei darabokat, hanem szimfónikus zenekarra írott filmzenéket, és a crossover műfaját is alkalmazza. Szeretnénk, ha a komolyzenei dallamok utat találnának minden egyes néző szívéhez.

A komolyzene népszerűsítése érdekében a műsorban különböző edukációs elemek is megjelennek, elsősorban a döntős adásokban. Egy adott zeneszerzőre vagy hangszerre vonatkozó érdekesség, információ hangzik el egy - egy produkció előtt a műsorvezetőtől vagy a zsűri valamely tagjától.

A Virtuózok műsorkészítő csapata azt szeretné, hogy mindenki, aki részese lesz a műsornak, vagy épp nézőként kíséri figyelemmel a komolyzenét játszó tehetséges fiatalok versenyét, úgy érezze, hogy valami különleges, szép, nemes és szívet gyönyörködtető történet részese.

aTEMPO.sk