Sting jövőre a Pozsonyi várban ad koncertet

Hét év után ismét Pozsonyban ad koncertet Sting. A brit világsztár 2018. június 26-án lép fel a Pozsonyi vár teraszán a Sting's Summer 2018 turnéja keretében, ahol várhatóan felcsendülnek legnagyobb slágerei.

A 65 éves, többszörös Grammy-díjas Sting (eredeti nevén Gordon Sumner) változatos és rendkívül sikeres karrierje során elképesztő mennyiségű slágerlistás dalt, számtalan elismerést és mintegy 100 millió eladott lemezt produkált. Az újhullám egyik meghatározó zenekarának, a Police-nak 1977 és 1983 között volt énekese és basszusgitárosa, társa Andy Summers gitáros és Stewart Copeland dobos volt. Sting és a Police nevéhez olyan slágerek fűződnek, mint az All This Time, az Every Little Thing She Does Is Magic, a Demolition Man, a Driven to Tears, a Message in a Bottle, a Shape of My Heart, a King of Pain, az Every Breath You Take vagy a Next to You is.

 

 

Sting 1984-től dolgozik szólóban, 1985 óta tizenkét albumot adott ki. Tíz Grammy-díjat nyert, valamint egy Golden Globe-, egy Emmy- és három Oscar-díjjelölést tudhat magáénak. Nevéhez olyan slágerek fűződnek, mint az Englishman in New York, a Fields of Gold vagy a Desert Rose.

 

 

Az énekes eddig három alkalommal látogatott el Pozsonyba, 2000-ben az Inchebában, hat évvel később a Petržalkai futballstadionban és 2011-ben legnagyobb slágereinek szimfonikus átiratával a Ondrej Nepela stadionban adott koncertet.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk