Támad a Phoenix RT

2018-ban új időszámítás kezdődött a csallóközcsütörtöki banda és rajongóik életében. Január végén a Karvai Rockfeszten megkezdődött a Phoenix RT idei turnéja, méghozzá nem akármilyen körülmények között. A tavalyi év végének, de méginkább az új elejének nagy szenzációja, hogy a gitáros, Kálmán Ákos kivált a zenekarból, és átigazolt a Rómeó Vérzikbe.

A Phoenix RT azonban vette az akadályt, és kirobbanó formában új koncertsorozatba kezdtek.

“12 állomásos tavaszi turnénk a 2018/A nevet kapta. Nagy részén a Burnout zenekarral közösen járjuk a klubokat.” - mondta Puss Tamás, a banda frontembere.

A turné állomásai:

Február 10. - Váróterem Klub, Szolnok
Február 24. - Soul Hunter Music Club, Dunaszerdahely
Március 9. - To the ROCK Music&Drink Bar, Győr
Március 15. - Nyolcas Műhely, Székesfehérvár
Március 30. - Randal Club, Pozsony – az Alvin és a Mókusok-kal
Április 6. - Végállomás Klub, Szombathely
Április 13. - Városi Rock Klub, Szeged
Április 27. - Roxxy Music Café, Tatabánya
Április 28. - Robot, Budapest
Május 11. - Metró Söröző, Veszprém
Május 26. - Retro Söröző, Hatvan

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Sokáig kérdéses volt, ki lép majd a gitáros posztra, de nemrégiben ezt is megoldotta az együttes.

“Eleinte úgy terveztük, hogy egy beugrós gitárossal játszunk majd, amíg meg nem találjuk a megfelelő embert, de végül december 27-én rátaláltunk Győrög Marcira, így most már hivatalosan is ő a banda gitárosa. Egy tehetséges gitárosról van szó, aki Feritől 11 nappal idősebb, 27 éves. Gyerekkorától gitározik, több zenekarban is játszott. Egy közös ismerősünk ajánlotta, még aznap fel is hívtam, ő egyből igent mondott, egy héttel később lejött próbára és már akkor éreztük, hogy nem kell tovább keresni. Nem szeretnék nagy ódákat zengeni: jó a hangulat a bandában, jó együtt zenélni, egy hónap alatt összeállt a koncertprogram, Marci egy szimpatikus srác, aztán az idő majd megmutatja!”

És hogy mit várhatnak a rajongók 2018-ban a Phoenix RT koncertjein?

„Ugyanúgy oda fogjuk magunkat rakni a koncerteken, őrület lesz, együtt üvöltjük majd a dalokat. Várjuk már nagyon és bízunk benne, hogy a közönség is.”

A Phoenix RT tehát köszöni szépen, remekül van, és a közönség 2018-ban is hatalmas bulikra számíthat tőlük többek közt Budapesten, Tatabányán, Győrben, illetve Dunaszerdahelyen és Pozsonyban.

Mi pedig innen is sok sikert kívánunk a bandának a turnéhoz!

 

Zenészek jönnek-mennek - Megújult a Phoenix RT (Interjú Puss Tamással)

 

Bódis Attila, ATEMPO.sk