A felvidéki Mészáros Tamás a Macskafogó szuperhőse

Mészáros Tamás

Január végén mutatta be Szikora Róbert - Valla Attila Macskafogó című musicaljét a dél-komáromi Magyarock Dalszínház zsúfolt ház előtt, hatalmas sikerrel. A kultikus rajzfilm alapján íródott darabot vitték ezúttal színpadra, a macskák és az egerek különleges történetét. Mr. Grabowski szerepében a felvidéki előadóművészt, Mészáros Tamást láthattuk.

A Ternovszky Béla által rendezett Macskafogó igazi kultuszfilm, minden idők egyik legsikeresebb magyar rajzfilmje. Varázslatos dalok könnyfakasztó humorral fűszerezve, akciódús történetben tárják elő a szereplők (Mr. Tájföl, Safranek, Lusta Dick) és új partnereik kalandjait. Az 1986-ban készült rajzfilm máig mit sem vesztett a népszerűségéből.

Mészáros Tamás

 

„A macskák és az egerek közötti gengszterháború már végső összeomlás szélére sodorja az egereket, de Grabowski, a kiégett titkos ügynök egér, önként vállalt száműzetés után elindul Pokióba, hogy megmentse az egértársadalmat és kiszabadítsa az elnök elrabolt leányát. A macskaszindikátus vezetője patkány kommandót indít üldözésére, melynek során macska-egér barátságok, nagy szerelmek és véget nem érő kalandok kísérik a szereplőinket.”

Mészáros Tamás rendkívül meggyőzően alakítja Grabowskit, aki végül sikerrel jár és megmenti az egérelnök lányát Hollyt. Természetesen nem is végződhetne másként a sztori, mint azzal, hogy egymásba szeretnek az egérlánnyal és a segítségével elkészül a Macskafogó, amellyel megmenti az egértársadalmat.

 

Mészáros Tamás

Tamást legutóbb a nagysikerű Retropoly musicalben láthatta a nagyérdemű Mészáros Árpád Zsolt és Ganxsta Zolee oldalán, mint gengsztert. Februárban a Made in Hungária musicalben lép színpadra Felvidéken, Nagylégen és Nádszegen.

ATEMPO.sk