Már több mint háromszázan jelentkeztek a tavaszi Szeged Rocksra

Már több mint háromszázan jelentkeztek a tavaszi Szeged Rocksra

Már több mint háromszázan - dobosok, basszusgitárosok, gitárosok, énekesek - jelentkeztek a Szeged Rocksra, az amatőr és profi muzsikusok április 21-én az Újszegedi Partfürdőn adnak elő közösen négy dalt.

A közös zenélésre február végéig a kisgyerekektől az ősz veteránokig mindenkit várnak, a képzett zenészek mellett olyanokat is, akik máskor csak otthon, a négy fal között saját kedvtelésből játszanak. A jelentkezésnek egyetlen feltétele van, a két világsláger és a két magyar dal megfelelő szintű előadása.

A Tisza parton, Szeged szívében felcsendül majd Billy Idol legismertebb, White wedding című 1981-es száma, a brit rockbanda, a Blur Song 2 címet viselő 1997-es dala, a Tankcsapda 2000-es első kislemezéről az Ez az a ház, valamint a szegedi Sun Citytől a Nem izgat.

A FELHÍVÁS RÉSZLETEI

Az olasz ötlet alapján szervezett különleges esemény célja az élő zene és a rock népszerűsítése. A rendezvényen délelőtt próbákat tartanak, délután következik a nap leglátványosabb - és egyben leghangosabb - része, az "együtt zenélés", este pedig koncertek szórakoztatják a közönséget és a rendhagyó produkció közreműködőit.

ATEMPO.sk / MTI