Ma este összeáll A Dal 2018 döntőseinek listája

A második elődöntővel folytatódik A Dal 2018: szombaton 20 óra 30 perctől a Duna Televízióban és a Duna World csatornán kilenc produkciót láthatnak a nézők.

Az adásban fel lép:

az AWS (Viszlát nyár)
a Ceasefire X (Satellites)
Horváth Cintia & Balogh Tomi (Journey - Break Your Chains)
Horváth Tamás (Meggyfa)
Király Viktor (Budapest Girl)
Odett (Aranyhal)
Szőke Nikoletta, Kökény Attila és Szakcsi Lakatos Róbert (Életre kel)
Vastag Tamás (Ne hagyj reményt)
a yesyes (I Let You Run Away).

Négy előadó és dal, Dánielfy Gergely (Azt mondtad), Süle Zsolt (Zöld a május), Heincz Gábor BIGA (Good Vibez) és a Leander Kills (Nem szól harang) már bejutott A Dal döntőjébe, őket szombaton újabb négy produkció követi a február 24-i fináléba. Akkor dől el, melyik lesz Magyarország idei dala.

A most szombati második elődöntőben az is kiderül, kinek ítéli a zsűri a 30 induló közül A Dal 2018 Legjobb dalszövege díjat.

A Dal második elődöntőjének vendégfellépői Szekeres Adrienn és Charlie lesznek. „A dal, amit szombaton előadunk eredetileg nem duett, de most ilyen formában hangzik majd el. Szekeres Adriennt nagyon szeretem, örülök, hogy vele énekelhetem el” – mondta Charlie.

A közönség idén újra online szavazáson döntheti el, melyik feldolgozás kapja A Dal 2018 Akusztik fődíját. A nyertes a Petőfi Akusztik jóvoltából 52 perces önálló koncertlehetőséget kap, amelyet rögzít és műsorára tűz a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV. Az akusztikus feldolgozások elérhetőek A Dal 2018 hivatalos oldalán. Szavazni adal.hu "Akusztik" menüpontjában február 21-én, szerdán éjfélig lehet.

A közmédia hetedik dalválasztó showjának zsűrijében szerepel Frenreisz Károly, az LGT és a Skorpió zenekar alapító tagja, Kossuth-díjas rockzenész, aki most is izgatottan várja, hogy mivel rukkolnak elő a fiatal előadók és zeneszerzők; valamint Both Miklós Fonogram- és Budai-díjas zeneszerzőt, népzenegyűjtőt. Az ítészek között lesz Schell Judit Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész, aki egyaránt ismerős lehet a színpadról, a mozivászonról és a televízió képernyőjéről; valamint Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa, aki vallja, hogy a legfontosabb az ének, a zene és a szöveg egysége, a produkció így alkot kerek egészet.

A Duna és Duna World nézői Rátonyi Krisztával és Fehérvári Gábor Alfréddel, Freddie-vel kereshetik tovább Magyarország legjobb dalát.

ATEMPO.sk / MTI