Felvidéki helyszínek a Piramis idei turnéján

A legendás Piramis nagyszabású turnéba kezd, melynek keretében Felvidékre is ellátogat. A sorozatot nagykoncert nyitja március 3-án a Budapesti MOM Sportcsarnokban. A zenekar a tavaly októberben elhunyt alapító tagra, Som Lajosra is emlékezni fog az estén.

 

"A koncerten egy dallal kifejezetten rá fogunk emlékezni, de Som Lajos szerzőként közreműködött számos nagy Piramis-slágerben, amelyet természetesen el fogunk játszani, köztük a Ha volna két életemet, A becsületet, az Ajándékot vagy a Kóbor angyalt is" - mondta Nyemcsók János, az együttes énekese az M1 aktuális csatorna kedd délelőtti műsorában.

Mint megjegyezte, a jól ismert dalok mellett előadnak néhány dalt a Piramis Erotika című lemezről is, amelyeket koncerteken ritkán játszanak.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Köves Miklós dobos arról beszélt, hogy a mai Piramisban több generáció játszik együtt, hiszen a ma is a csapatban zenélő három alapító - Závodi János gitáros, Gallai Péter billentyűs és ő - jóval elmúltak 60 évesek, náluk fiatalabb a csaknem tíz éve tag Nyemcsók János és Vörös Gábor basszusgitáros, de a koncerteken velük van a színpadon Vilmányi Gábor gitáros és az énekes fia, Nyemcsók Bence billentyűs is.

"Rendszeresen több ezres tömeg előtt játszunk, és mivel a Piramis több mint negyven éve létezik, több generáció van a közönség soraiban is" - tette hozzá Nyemcsók János.

A Piramis MOM Sportbeli koncertje egy országos turné nyitóbulija, a következő állomások között lesz szlovákiai, erdélyi, szerbiai település is.

Április 27-én a Komáromi Napok keretében, május 26-án pedig Bősön a motoros találkozó keretében.

A hard rock csapat a hetvenes évek második felében talán a legnépszerűbbnek számított Magyarországon, 1974 és 1982 között hét lemezt jelentetett meg. A Piramisban ebben az időszakban Závodi, Gallai, Köves és Som mellett Révész Sándor énekelt. A csapat az alapfelállásban 1992-ben és 2006-ban is visszatért néhány nagy koncertre; a Nyemcsókkal és Vörössel felálló Piramis 2009 óta zenél.

ATEMPO.sk / MTI