Ma este eldől ki nyeri A Dal 2018 versenyt - itt a kínálat

Ma este eldől ki nyeri A Dal 2018 versenyt - itt a kínálat

Szombaton eldől, melyik dal és előadó lesz A Dal 2018 nyertese. A döntőben - amelyet a Duna és a Duna World csatorna élőben közvetít - extra produkcióként fellép a tavalyi győztes, Pápai Joci, valamint a Magna Cum Laude és Ferenczi György szájharmonikással kiegészülve.

A Dal 2018-nak, a közmédia januárban indult zenei dalválasztó showjának harminc dalból álló mezőnyéből három válogató és két elődöntő után alakult ki a nyolcas döntő résztvevőinek köre.

Szombaton A Dal 2018 fináléjába jutott nyolc produkcióból először a négytagú szakmai zsűri pontozással választja ki a négy legjobbat, a végeredményről pedig a tévénézők szavazatai döntenek.

A nyolc döntős dal meghallgatása után a szakmai zsűri tagjai egyenként 4, 6, 8 és 10 pontot adnak az általuk legjobbnak tartott négy dalnak. A pontszámok összesítése után derül ki, melyik négy előadó és dal jut a végső fázisba. Rájuk ezt követően a nézők mobilapplikáció segítségével, sms-ben vagy a adal.hu weboldalon szavazhatnak. A legtöbb voksot kapó versenyző nyeri A Dal 2018-ot és képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Lisszabonban.

A DÖNTŐS DALOK

AWS - Viszlát nyár


Dánielfy Gergely - Azt mondtad


Heincz Gábor Biga - Good vibez


Horváth Tamás - Meggyfa


Király Viktor - Budapest Girl


Leander Kills - Nem szól harang


Süle Zsolt - Zöld a május


yesyes - I let you run away

 

UTOLSÓ LEHETŐSÉG, HOGY SZAVAZZ KEDVENCEDRE PORTÁLUNKON IS

 

A szombati showműsorban jelentik be, ki nyerte A Dal 2018-hez kapcsolódó akusztikus versenyt. A nyertes előadó a Petőfi Akusztik jóvoltából 52 perces önálló koncertlehetőséget kap, amit rögzít és műsorára tűz a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV.

A közmédia hetedik dalválasztó showjának zsűrijében szerepel Frenreisz Károly, az LGT és a Skorpió zenekar alapító tagja, Kossuth-díjas rockzenész, aki most is izgatottan várja, hogy mivel rukkolnak elő a fiatal előadók és zeneszerzők; valamint Both Miklós Fonogram- és Budai-díjas zeneszerzőt, népzenegyűjtőt. Az ítészek között lesz Schell Judit Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész, aki egyaránt ismerős lehet a színpadról, a mozivászonról és a televízió képernyőjéről; valamint Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa, aki vallja, hogy a legfontosabb az ének, a zene és a szöveg egysége, a produkció így alkot kerek egészet.

ATEMPO.sk