A Virtuózok tehetségkutató még várja a jelentkezőket

Virtuózok

A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították a jelentkezési időt két héttel a Virtuózok tehetségkutató verseny szervezői, mely 2014. októbere és karácsonya között 10 adásban lesz látható az M1 csatornán. Az új és végleges időpont július 15.

„Azoknak a szlovákiai magyar fiataloknak a jelentkezését is várjuk, akik kiválóan játszanak a klasszikus zene hangszereinek egyikén, vagy klasszikus énekben nyújtanak kiemelkedő teljesítményt” – tudtuk meg Varga Anditól.

A műsor célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét és fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel.

A jelentkezés feltételei

A versenyzők csak egyéni produkcióval indulhatnak.
A versenyre egy klasszikus zeneszerző szabadon választott darabjával lehet jelentkezni. A zenemű hossza minimum kettő, maximum öt perc lehet.
A műsor által elfogadott hangszerek listája megtalálható a Virtuózok oldalán.
A versenyzők három korcsoportban bizonyíthatnak:

  • 6 éves kortól 13 éves korig
  • 14 éves kortól 19 éves korig
  • 20 éves kortól 24 éves korig (énekeseknél a felső korhatár 28 év)

Nyeremények

A műsornak mind a három korcsoportból lesz egy-egy győztese. Mindhárom győztes nyer egy lemezfelvételt, illetve egy fellépést egy neves külföldi koncertteremben. A külföldi útra a nyertest a felkészítő tanára is elkíséri. A fellépés helyszínei: az Avery Fisher Hall (New York), a Roy Thomson Hall (Torontó) illetve a Kravis Center (Miami).

A három győztes közül a közönség megszavaz egy fődíjast is, aki a tengerentúli fellépési lehetőség és a lemezfelvétel mellett egy éven keresztül havi 1 millió forint fődíjban is részesül, tehát összesen 12 millió forintot nyer.

Regisztráció

A jelentkezés a Virtuózok oldalán található online jelentkezési adatlapon keresztül történik és ide lehet feltölteni egy videót is a jelentkező által előadott zeneműről. A jó kép- és hangminőségű video-anyag küldése ajánlott.

A regisztrációhoz minden segítséget megad a weblap útmutatója. Aki nem tud online regisztrálni, postai úton is elküldheti jelentkezését: Virtuózok", 1300 Budapest, Pf. 310

A jelentkezőknek legkésőbb 2014. július 31-ig jeleznek vissza. A jelentkezések lezárásától augusztus végéig az előzetes egyéni meghallgatásokra kerül sor. Majd azok a versenyzők, akik továbbjutnak, előválogatókon vesznek részt. Az előválogatók szeptember első felében egy budapesti helyszínen zajlanak, szakmai zsűri előtt. Ekkor kezdődnek a televíziós felvételek. A legjobbak további válogatók után kerülnek a döntőbe és jutnak el a végső megmérettetésig.

ATEMPO.sk
forrás, fotó: Virtuózok