Egy éve színpadon az Estendøn – ez egy igazi sikersztori

Egy évvel ezelőtt állt először a közönség elé a farnadi Estendøn. A bemutatkozó koncerten mi is ott jártunk és akkor talán még senki sem gondolta, hogy ilyen hihetetlen évet tudnak majd zárni.

„Annyi közös élményben volt részünk, hogy álmunkban sem gondoltuk volna, ennyi minden belefér egy kezdő zenekar első évébe! Amennyire hidegrázós élmény volt az első farnadi koncertünk, annyira emlékezetesre sikerült ez az egy év is :)” - áll a zenekar közösségi oldalán.

14 koncerten zenélhettek, ott voltak a Kürti Borfesztiválon, a Szikince Fesztiválon, a Párkányi Majálison, vagy a komáromi Kútfeszten is. A 2017-es évet az A38 hajón zárták, a Jóvilágvan előzenekaraként.

 

 

Ők nyertek a Szlovákiai Magyar Zenekarok 3. Szemléjén és így részt vettek az Öröm a zene tehetségkutató nagydöntőjében is Budapesten.

„Kicsit mostoha dolog egy meghatározó élményt kiemelni a sok közül. Viszont ha azt nézzük, hogy színpadra lépésünk után kilenc hónappal az A38 koncerttermét is meghódíthattuk, hitetlenkedve gondolunk vissza arra az estére!” - mondta Kaszmán-Saróka Liliána, a zenekar frontembere.

Többször hallhattuk az Estendønt a Pátria rádióban és persze az ATEMPO.sk-n is rendszeresen feltűntek.

Két dalt rögzítettek stúdióban (az egyik a Gímesi Művelődési Tábor új himnusza lett, a másikból pedig klip), valamint már elkezdték a munkálkodni az első kislemezükön is.

 

 

„Nagyon köszönjük, hogy ennyien követtek, hogy ennyien ott vagytok a koncertjeinken! Köszönjük azt a sok segítséget és támogatást azoknak, akiknek köszönhetően eljuthatunk hozzátok szinte bárhová! Reméljük, hogy az elmúlt évben nektek is sok-sok Estendøn-emléket sikerült elraktároznotok, s bízunk abban, hogy csak több és több lesz belőle! :)”

És hogy mi vár rájuk, mivel készülnek még 2018-ban?

„Sok váratlan dologgal készülünk váratlan időpontokban. Lesznek új dalok, kislemez, klip, koncertek, váratlan események, meglepetések, amiről még mi sem tudunk! Rengeteg titokzatos dologgal vár bennünket a következő időszak! Még mi is meg fogunk lepődni ;-)” - tette hozzá sejtelmesen Liliána :-)

Azért mi annyit elárulunk, hogy ott lesznek a Gombaszögi Nyári Táborban, áprilisban pedig a Kollektíva 5-ik évadán és a JAIK Magyarbuliján is koncertet adnak.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András