Ők kilencen jutottak tovább a Virtuózok tehetségkutatóban a Tinik korcsoportjából

Ők kilencen jutottak tovább a Virtuózok tehetségkutatóban a Tinik korcsoportjából

Kilenc versenyző jutott tovább a Tinik korcsoportjából a közmédia klasszikus zenei tehetségkutatójában, a Virtuózok negyedik szériájában.

A Duna Televízióban és az M5 kulturális csatornán péntek este sugárzott válogató adásban tizennyolc fiatal tehetség, köztük több visszatérő versenyző állt a zsűri elé.

Azon túl, hogy megújult stúdiókép és látványvilág várta a műsor nézőit, az előző évadokhoz képest még további változás volt, hogy a zsűritagok nem az egyes produkciók után, hanem az adás végén adták át kishegedűjüket az általuk legjobbnak tartott előadónak.

Hegedűvel jutott tovább a Tinik korcsoportjából Beke Márk (harsona), Urbán Benjámin (zongora), Fazakas Tamás (magánének) és két visszatérő: Bencze Máté (szaxofon), valamint Pethő Rebeka (fuvola).

A zsűri közös döntésével rajtuk kívül még négy versenyző folytathatja az elődöntőben: Kiss Péter (harmonika), Varga Mária Kinga (fagott), Szabó Ágoston (magánének) mellett a visszatérő Temesvári Bence (cselló) jutott tovább.

A zsűri tagja idén is Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes; Batta András Erkel Ferenc-díjas és Széchenyi-díjas zenetörténész, egyetemi tanár; Kesselyák Gergely, Liszt Ferenc-díjas karmester, Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház tagja; Balázs János Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész, Érdemes Művész és Várdai István Liszt-díjas csellóművész.

A Virtuózok negyedik évadának műsorvezetője Morvai Noémi és Bősze Ádám, akik a kilenc továbbjutóval együtt a backstage-ben köszöntek el a nézőktől az adás végén.

Jövő héten a Kicsik korcsoportjának válogatóját láthatják a nézők.

ATEMPO.sk / MTI