Az érsekújvári Fekete Tamással folytatódik a Virtuózok - jön a Nagyok korcsoportja

Folytatódik a Virtuózok 4. évada. Ezúttal a Nagyok korcsoportjának elődöntőjére kerül sor. A közmédia klasszikus zenei tehetségkutatóját a nézők a Duna Televízióban és az M5 kulturális csatornán követhetik figyelemmel.

A 19 óra 30 perckor kezdődő műsorban ott lesz az érsekújvári Fekete Tamás is, aki zongorán fogja szórakoztatni a közönséget és a zsűrit. Mellette még nyolcan bizonyíthatják tehetségüket: Nagy Torma Krisztina (harmonika), Kászoni Annamária (magánének), Győri András (oboa), Ninh Duc Hoang Long (magánének), Hart Gábor (gitár), Szabó Réka (magánének), Havár-Ferenczy Anna Vivien (magánének) és Bánkövi Bence (cselló). Mindegyikük a Liszt Ferenc Kamarazenekar kíséretében adják elő produkciójukat, Kovács László Liszt-díjas karmester, Kiváló Művész vezényletével. A fellépők közül már csak hárman jutnak a döntőbe.

Az előző évadokhoz képest megújult stúdióképpel és látványvilággal várja a műsor a nézőket. A Virtuózok negyedik évadának műsorvezetője Morvai Noémi és Bősze Ádám.

A zsűri tagja idén is Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes; Batta András Erkel Ferenc-díjas és Széchenyi-díjas zenetörténész, egyetemi tanár; Kesselyák Gergely, Liszt Ferenc-díjas karmester, Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház tagja; Balázs János Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész, Érdemes Művész és Várdai István Liszt-díjas csellóművész.

Az adás után, 21 óra 20 perctől az M5 kulturális csatornán a Virtuózok személyesen című műsorban a továbbjutott versenyzőkkel és felkészítő tanáraikkal készített beszélgetések lesznek láthatóak, melynek műsorvezetője Béli Ádám.

Szombaton 9 óra 30 perctől a Bartók Rádióban lesz hallható a Continuo - Kísérjük a Virtuózokat! című utánkövető műsor, Bolla Milán műsorvezetésével.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Virtuózok