Kristóf Réka Budapesten is bemutatja New York-i műsorát

Kristóf Réka

A felvidéki Kristóf Réka, a Virtuózok tavalyi fődíjasa május közepén adott önálló koncertet a New York-i Carnegie Hallban.

2018. június 20-án a hazai közönségnek is elhozza New Yorkban nagy sikerrel előadott műsorát, így a Budapest Music Centerben csodálhatjuk meg a komáromi énekes gyönyörű hangját.

Kristóf Rékának egyik nagy vágya volt, hogy többször énekelhessen Magyarországon. A Virtuózok óta valóban egyre több lehetősége van arra, hogy ez az álma is teljesüljön. Ezért gondolta, hogy a kedvenc áriáiból és dalaiból összeállított műsort ne csak az Egyesült Államokban, hanem Budapesten is bemutassa.

„A koncert első része a fiatal művészek számára egy technikai kihívás, igazi bravúrokkal, a barokk, a romantika és a klasszicista stílusjegyein átívelő, drámai és lírai hatásokkal operáló kavalkád. Népszerű dallamok, izgalmas interpretációkban, amiket a legnagyobb énekesek is szívesen adnak elő.

A második rész megmutatja azt a Kodályt, aki nem csak a magyar zene, hanem a világ zenei palettáján foglal el kiemelkedő helyet, hisz a hazai kortárs zene folklorisztikán alapuló szépségét fejti ki műveiben, és így vezet tovább a Schumann és Strauss dalokkal olyan szellemi és technikai mélységekre, ami egy komoly kihívás bármelyik énekes számára.” - mondta a koncert programjáról Molnár Levente Liszt-díjas operaénekes, a Virtuózok erdélyi nagykövete.

A budapesti koncerten zongorán kísér Szüts Apor zongoraművész, zeneszerző, karmester, a Virtuózok korábbi felfedezettje.

 

 

A koncert műsora:

Wolfgang Amadeus Mozart: D´Oreste, d´Aiace az Idomeneo c. operából
Wolfgang Amadeus Mozart: Fantázia és fúga
Bedřich Smetana: Och, jaký žal az Az eladott menyasszony c. operából
George Bizet: Je dis que rien a Carmen c. operából
Liszt Ferenc: XI. Magyar rapszódia
Johann Strauss: Klänge der Heimat a Denevér c. operettből

Kodály Zoltán: Zöld erdőben
Kodály Zoltán: Tücsöklakodalom
Kodály Zoltán: A csitári hegyek alatt a Székelyfonó c. daljátékból
Bartók Béla: Piros rózsát szedtem én
Ligeti György: Öt Arany-dal (Csalfa sugár, A legszebb virág, A csendes dalokból, A bujdosó)
George Gershwin: Fascinating rhythm, The man I love, Swanee
Richard Strauss: Fünf kleine Lieder op. 69 (Der Stern, Pokal, Einerlei, Waldesfahrt, Schlechtes Wetter)
Wolfgang Amadeus Mozart: h-moll Adagio
Richard Strauss: Tavaszünnep op 56. No. 5

ZE, ATEMPO.sk / Virtuózok