Johnny Marr (ex-Smiths) októberben új lemezzel jelentkezik

Októberben jelenik meg Johnny Marr második szólólemeze. A legendás manchesteri Smiths egykori gitárosa, zeneszerzője számos projekt után csak tavaly adta ki első szólómunkáját The Messenger címmel, de a kedvező fogadtatás gyors folytatásra ösztönözte.

Az új anyag címe Playland lesz, tizenegy dal fog szerepelni rajta. "Amikor a The Messenger 2013 elején kijött, folytattam a dalok írását. Élveztem a turnét a zenekarommal, a kapcsolatot a közönséggel, és azt gondoltam, ez az energia jól hasznosítható lesz egy következő lemezen is" - közölte honlapján Johnny Marr.

Az 50 éves zenész megfogalmazása szerint az új számok "az élet sebességén mozognak". A dalok energikusak, Marr karakteres gitárstílusa mellett ismét ő írta a szövegeket, amelyeket maga énekel. "Fontos, hogy a hangzás tükrözze a környezetet, és ezen a lemezen London és Manchester is ott van".

A Playland címet Johan Huizinga holland kulturális elméleti szakember 1938-ban megjelent könyve, a Homo ludens inspirálta. A kötet a játék fogalmát a kulturális fejlődés előfutáraként és kiemelt elemeként mutatta be.

Az új anyag október 6-án jelenik meg a Warner gondozásában, egy héttel később kezdődik Johnny Marr angliai turnéja.

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

A gitáros 1983 és 1987 között volt a világ rockzenéjére nagy hatást gyakorolt manchesteri Smiths meghatározó tagja az énekes-szövegíró Morrissey mellett. A csapat újraegyesüléséről visszatérően keringenek pletykák, de ennél több nem történt, bár Marr idén tavasszal a brazíliai Lollapalooza fesztiválon tartott koncertjére vendégként elhívta zenélni a Smiths basszusgitárosát, Andy Rourke-ot, és együtt adták elő a How Soon Is Now? című dalt.

Marr a Smiths óta zenélt az Electronic-kal, a The The-vel, a Cribsszel, Johnny Marr + Healers néven 2003-ban jelentetett meg lemezt.

aTEMPO.sk
forrás: MTI