Fábián Juli születésnapján indult útjára a róla elnevezett alapítvány honlapja

Fábián Juli

Fábián Julit mindenki ismeri: a csodálatos énekesnő a hazai zenei élet egyik legizgalmasabb hangú és zenei világú előadója, dalszerzője és szövegírója volt. Jazz-énekesnőnek tanult, de számos más műfajban is kipróbálta magát. Több formációból is ismerhette őt a közönség (Fábián Juli Jazz Riff, Fábián Juli & Sárik Péter duó, Fábián Juli & Zoohacker), amik mellett a Random Trip improvizációs esteken is gyakori vendégként szerepelt.

 

 

Tavaly év végén tragikusan fiatalon hunyt el hosszan tartó, türelemmel és erővel viselt betegség után.

Juli halála után nem sokkal felmerült a családjában és közeli zenésztársaiban az emlékkoncert alapgondolata, illetve az, hogy a koncert bevételeiből alapítványt hozzanak létre. A nagysikerű koncertet május elején tartották meg, ahová több mint ötezer ember váltott jegyet.

A Fábián Juli Emlékalapítvány a tervek szerint olyan zenészeket támogat majd, akik valamilyen betegség miatt hosszabb ideig nem tudnak dolgozni, fellépni és elesnek a pénzkereset lehetőségétől. Az alapítók és a kuratórium tagjai mind Juli legközelebbi személyes köréből kerültek ki, rokonok, családi barátok. A tanácsadó testületben Juli legfontosabb zenésztársai, illetve egészségügyi területen mozgó szakemberek kaptak helyet, akik azonban nemcsak Juli életének fontos szereplői, hanem olyanok is, akik kellő szakmai rálátással rendelkeznek a támogatásokkal kapcsolatos döntéshozatalról.

Juli nagyon hiteles személyiség volt: halálakor az egész zenészszakma megmozdult, műfajtól függetlenül sokezer muzsikus és produkció emlékezett meg róla. Az alapítvány egyik legfontosabb célkitűzése, hogy szintén műfajtól függetlenül segítsenek minden zenésznek a lehetőségeikhez mérten.

Az alapítvány honlapja

ATEMPO.sk