Jubilál a Gitármánia Tábor

Jubilál a Gitármánia Tábor

Idén huszonötödik alkalommal rendezik meg a Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábort. Július 23-tól 29-ig számos könnyűzenei hangszer kiválósága oktatja az érdeklődőket, esténként koncertek lesznek Szolnok-Tiszaligeten.

"Ez a legnagyobb könnyűzenei tábor Magyarországon. Nemcsak gitárkurzusok vannak, hanem más könnyűzenei hangszereken, így basszusgitáron, billentyűs hangszereken, dobon is lehet tanulni és énekoktatás is van ismert zenésztanárok közreműködésével" - mondta Nagy Ádám, a tábor egyik vendégoktatója, a Roy & Ádám Trió gitárosa.

Mint kiemelte, a tábor kurzusai interaktívak, lehet kérdezni, beleszólni a folyamatokba. Nagy Ádám elmondta, hogy a Gitármánia táborban a fiatalabb és az idősebb korosztály egyaránt jelen van, elsősorban amatőr zenészek érkeznek, akiket a zene szeretetére tanítanak, és megadhatják a kezdő lökést a zenei pálya felé.

A tábor oktatói között lesz még mások mellett a gitáros Petruska András, Lukács Peta és Mohai Tamás, a basszusgitáros Szappanos György és Temesi Berci, a billentyűs Cséry Zoltán és a dobos Kaszás Péter. Koncertet ad az idén húszéves Roy & Ádám Trió, a Gypo Circus, az AWS vagy a Margaret Island is.

"Az egy hét alatt tehetségkutatót is rendeznek értékes nyereményekkel, innen indult például a ma már számos produkcióban szereplő Lee Olivér is. A táborozók kötelező zenekari gyakorlaton vesznek részt, stúdiófelvételt is készíthetnek" - mondta Nagy Ádám.

RÉSZLETES PROGRAM

ATEMPO.sk / MTI