Szeptemberben jön McCartney új albuma, az Egypt Station

Szeptember 7-én megjelenik Paul McCartney új stúdióalbuma. A 76 éves brit sztár Egypt Station (Egyiptom állomás) című anyaga a jelenben gyökerező színes utazás zenei állomások és korok között.

McCartney új lemeze címét egyik saját festményétől vette. Az album az első teljesen új dalokat tartalmazó anyaga 2013, a sikeres New óta. A lemez első kislemeze, a dupla A-oldalas I Don't Know/Come On to Me már megjelent. Előbbi egy szomorú ballada, utóbbi rockosabb szám, amelyet nemrég egy liverpooli klubban már előadott.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Az Egypt Station dalait Los Angeles, London és Sussex között utazgatva rögzítette, a producer (egyetlen dal kivételével) Greg Kurstin volt, aki korábban mások mellett Adele-lel, Beckkel és a Foo Fightersszel dolgozott együtt.

"Tetszik a kifejezés, hogy Egypt Station, arra az időkre emlékeztet, amikor még albumok készültek. Az anyag első állomása a nyitódal, és aztán mindegyik szám egy újabb megálló. Olyan, mint egy álomszerű hely, ahonnan a zene árad" - fogalmazott Paul McCartney.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Az Egypt Station-ön tizennégy dal fog szerepelni, a nyitó (Station I) és a záró (Station II) tétel instrumentális felvétel. A zenei utazás állomásai között lesz gondtalan akusztikus meditáció (Happy With You), időtlen himnusz, amely szinte bármelyik McCartney-éra albumán helyet kaphatna (People Want Peace) vagy hétperces epikus darab a régi formációit idéző szerkezettel (Despite Repeated Warnings).

Az egyéni, mással összetéveszthetetlen dallamok sokasága, a szövegek érzékenysége az új anyagon is markánsan jelen van.

 

Egypt Station

ATEMPO.sk / MTI