Érdekes témák és jó zenék Gombaszögön

Érdekes témák és jó zenék Gombaszögön

A Gombaszögi Nyári Tábor negyedik napján a közéleti programok kerülnek előtérbe. Szó lesz kétnyelvűségről, szlovákiai magyar sajtóról, újságírásról, orosz befolyásról és érdekérvényesítésről.

A Tóth Károly sátorba Bukovszky László és Őry Péter érkezik, hogy a kétnyelvűség témáját járják körül, ezután pedig Menyhárt Józseffel Kovács Balázs beszélget a felvidéki magyar érdekérvényesítésről. Ondrejcsák Róbert és Feledy Botond Szlovákia az orosz befolyás árnyékában címmel tart előadást. A szlovákiai magyar sajtóról Czímer Gábor újságíró moderál beszélgetést. Vendége lesz Barak Bálint, a Parameter.sk ügyvezető igazgatója, Molnár Judit, a ma7.sk portál főszerkesztője és Finta Márk, a Trafik.sk alapító szerkesztője, az Új Szó napilap korábbi munkatársa. A Phoenix PT Filozofikus nemzet-e a magyar? címen szervez előadást, a nap végén pedig Bárdos Gyula és Rigó Konrád elemzi, hogy merre tart a szlovákiai magyar kultúra.

 

 

A tábor irodalmi sátrába érkezik Csider István Zoltán, Pion István és Süveg Márk Saiid, akikkel Laboda Robi beszélget, Mucha Dorkának pedig Závada Péter lesz a vendége.

A nap folyamán fellép többek között a Akkezdet Phiai, a Pressburger Klezmer Band, a párkányi Jóvilágvan és a Pannonia Allstars Ska Orchestra.

RÉSZLETES ZENEI PROGRAM

További információkat a tábor Facebook-oldalán és a www.gombaszog.sk oldalon találnak az érdeklődők, ahol a részletes program is olvasható.

ATEMPO.sk
Fotó: Gombaszög