Szeptember végén érkezik Cher ABBA-lemeze – itt egy kis ízelítő

Cher

ABBA-dalokból készít lemezt Cher. A 72 éves Oscar-díjas énekesnő néhány hete jelentette be a hírt, és most már nyilvános is a megjelenés dátuma, amely szeptember 28.

Cher szerepel és egy dalt is énekel a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba című filmmusicalben, amelyet már a mozik nagy sikerrel játszonak. A mű a tíz évvel ezelőtt bemutatott és világszerte nagy sikert aratott zenés vígjáték, a Mamma Mia! folytatása. A Mamma Mia! minden idők legnagyobb bevételét hozó filmmusicale, több mint 615 millió dollárt (170 milliárd forintot) hozott.

Az amerikai sztár Ruby Sheridan szerepét játssza a folytatásban, ő a főszereplő Donna (Meryl Streep) édesanyja, Sophie (Amanda Seyfried) nagymamája. A további szereplők között van Pierce Brosnan, Julie Walters, Lily James, Colin Firth és Andy Garcia is.

"Miután elénekeltem a filmben a Fernando című dalt, úgy gondoltam, jó móka lenne egy teljes albumot megcsinálni ABBA-számokkal, így aztán belevágtam" - idézte Chert a Rolling Stone magazin online kiadása. Elmondta, hogy nem egyszerűen elénekelte az ABBA sikerszámait. "Nem úgy történt, ahogy elképzelnél egy ABBA-feldolgozást, mert máshogy közelítettem meg a dolgokat" - tette hozzá.

Most bele is hallgathatunk a Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) című slágerbe:

 

 

Cher elárulta, hogy korábban háromszor látta a Mamma Mia! musicalt a Broadwayn és nagy rajongója lett a darabnak, együtt táncolt a nézőkkel a folyosón. Az énekes az elmúlt több mint ötven év alatt 24 szóló stúdiólemezt készített.

ATEMPO.sk / MTI