665 videót neveztek a Magyar Klipszemlére

Magyar Klipszemle

Ismét megrendezik a Magyar Klipszemlét. A három évvel ezelőtt indult fesztivál egy év kihagyás után tér vissza és október 11-én lesz a fővárosi Ankertben.

A Magyar Klipszemle a magyar vonatkozású zenei videók szakmai versenye. Magyarországon heti szinten több tucat videoklip készül, ezek szinte csak kiemelkedő online megtekintés esetén kapnak figyelmet. A szervezők célja az induláskor egy olyan független rendezvény létrehozása volt, amely az alkotások művészi értékét széles vásznon mutatja be a média, a szakma és az érdeklődők felé. Az első két évben mintegy kétezer nevezés érkezett.

A mustrát Miki357, Vermes Orsi, Manek és Vida Vera indította 2015-ben, a zsűriben helyet kapott már Ács Dani, Libor Anita, Izil, Garai Gábor GG, Németh Juci, TBG, Dobos Tamás, Vágvölgyi András, Klág Dávid és Szirmai Gergely is.

Az idei, harmadik klipszemlét a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közösen rendezik meg. Összesen 665 magyar vonatkozású klipet neveztek, melyek 2016 októbere után kerültek bemutatásra. Elindult a közönségszavazás is, mely a klipszemle.com/vote/ oldalon érhető el.

 

SZAVAZZUNK A JÓVILÁGVAN KLIPJÉRE

 

Az idei zsűri:

Blik Dániel - kreatív producer - 235 Productions
Fabricius Gábor - Mediadesigner, író, filmkészítő - Republic Group
Jakab Juli - filmkészítő
Sallai Zsuzsa “Sazsu” - Viacom Hungary ( MTV Hungary, VH1, Comedy Central Magyarország, Nickelodeon, Paramount) előadókért és zenéért felelős menedzsere
Varga Attila "Sixx" - az Index.hu újságírója
Oltai Kata - művészettörténész, kurátor

 

Klipszemle

 

A döntő napján, október 11-én kora délutántól az Ankertben lehet megnézni a szűkített listára bejutott pályaműveket, majd este kerül sor a díjátadóra, amit buli követ. A vetítés és a buli egyaránt ingyenes.

ATEMPO.sk