Sziget - napi ajánló – Ma kezdődik

A mínusz egyedik nappal ma veszi kezdetét a 22. Sziget fesztivál. A nyitónap legnagyobb érdeklődéssel vált eseménye a Blink-182 koncertje lesz a Pop-Rock Nagyszínpadon, ahol ma két kirobbanó formában lévő hazai együttes, a Tankcsapda és az Ivan & the Parazol mellett még a Leningrad és a 1975 is játszik. Érdemes alaposan áttekinteni, milyen zenés programok várnak ezen a napon!

Amerika egyik legnépszerűbb, többmilliós lemezeladási mutatókkal büszkélkedő pop-punk bandája, a kaliforniai Blink-182 hosszú várakozás után Magyarországon először a Szigeten mutatja meg erejét népes és mindenre elszánt hazai rajongótáborának. Nincs két éve, hogy Travis Barkerék rövid ideig parkolópályán lévő zenekar alapításának huszadik évfordulóját ünnepelték, a buli azóta tart és végre hozzánk is elért; most jött el az idő, hogy a nyár legnagyobb fesztiválján egy frenetikus zúzás keretében élőben szólaljanak meg a kilencvenes évek végének, illetve a kétezres évek elejének mindenki által betéve ismert poppunk slágerei: az All The Small Things, a First Date, az I Miss You, a Stay Together For The Kids és a The Rock Show. Kezdés pontban este tízkor, de már délután érdemes lesz a helyszínre érkezni, hiszen ekkor lép fel az Ivan & the Parazol, egy óra játék után pedig átadják a színpadot a Leningradnak, akik elementáris ska-punk buliban viszik táncba a Szigetlakókat. Utánuk 17:45-kor a brit The 1975 következik, ők friss, életerős és karakteres fúziós rock zenében utaznak, másfél órával később meg már az idén huszonöt éves Tankcsapda rombol a helyszínen.

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

Ma még nem lesznek koncertek a Világfalu Színpadon, de az afro, latin, illetve reggae zenéket kedvelők a Világfaluban találhatnak kedvüknek való programot: délután öttől a szenegáli DJ Azou lesz a hangulatfelelős, este tizenegykor pedig az Uptown Rockaz Crew lép fel. A Closseum és az A38 Színpad sem üzemel ma, viszont a Petőfi Rádió - Volt Fesztivál Színpadon kiváló hazai előadók várják a Szigeteseket 14:00-tól hajnalig. Az első fellépő a Babel, majd másfél órával később az évnek trióként nekivágó és a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutatón is megmérkőző Óriás játszik és a folytatásban lesz még sorrendben Belmondo, Road, Fish! és PUF koncert, valamint Leander Rising Akusztik, míg a napot DJ Radnai bulija zárja.

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

Ígéretes zenei produkciókat láthattok szerte Európából az öreg kontinens nevét viselő fellépőhelyszínen. Köztük van egy magyar zenekar is, a No More Gravity, ők funky-val, hip-hoppal és boogie-val kevert rockot tolnak, előttük egy órával, azaz 15:00-kor az energikus és dallamos rockot játszó osztrák Ruben Dimitri, kettőkor a fiatal szlovák gitáros, énekes és dalszerző Adalbert, illetve 13:00-kor a chilles-ambientes elektronikával kábító belga trió, a Metheory kap lehetőséget a bizonyításra, ha már délben bemelegítette a helyszínt a 1/2 Orchestra. Ugyancsak itt találkozhattok ma a délután ötkor a hangulatos-romantikus rockkal hódító svájci One Sentence Supervisorral, akiké szintén egy óráig lesz a színpad, utánuk következik egy kis szintikkel megküldött elektronikus rockzene a holland Project Bongo jóvoltából, továbbá megmutatja még magát az este folyamán a spanyol ALIS és a horvát Punčke is.

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

A Magic Mirroron ma meglepetés warm-up party lesz, a Tábortűz és Homokozóban Mirtse Kori és Mester Csabi és a D&B Aqstic-on túl, a szlovén Matt K és a két M&M Fabrizi teremt autentikus hangulatot, a nyugalom Szigetes fellegvárában Snorkle szettje tölti meg hangokkal éjféltől, a Meex Snowattack Hüttéjében, DJL-el, a DRBRS-Senor Grandéval, a Skill Behaviourral és Edo Denovával lehet 20:00-tól kifulladásig partyzni, de óriási bulihangulat lesz Robur Soundsystem és Bisztróban is, ahol szinte 0-24-ben lépnek fel egymás után DJ-k.

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

aTEMPO.sk
forrás: sziget.hu