A Pósfa és az Ilosvai is ott lesz a döntők döntőjében – jön a Fölszállott a páva új évada

A Pósfa és az Ilosvai is ott lesz a döntők döntőjében – jön a Fölszállott a páva új évada

Egy különleges évadot jelentett be október elején a Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor. A döntők döntője alcímet viselő hatodik évadban régi nagy kedvencek lépnek a színpadra: a felnőtt és gyermek évadok szereplői is versenybe szállnak a legjobbnak járó díjért.

A felvezető adásokat a Duna Televízió október 26-án és november 2-án sugározza, amelyekben a versenyzők visszaemlékeznek az elmúlt évadok legjobb pillanataira. A műsor élő adásai november 9-én az elődöntőkkel kezdődnek, és december 21-én a döntővel zárulnak.

A szervezők a kiválasztott 48 versenyző névsorát fokozatosan teszik közzé. Az első bemutatottak között volt a füleki származású Kovács-Benko Fruzsina Borbála.

Most pedig lerántották a leplet a nagyidai Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttesről, valamint a gellei Pósfa zenekarról. Ők a tavalyi évadban szerepeltek sikeresen, a Pósfa zenekar egész a döntőig menetelt, ahol a kategória legjobbja lett. Idén Csiba Júliával kiegészülve lépnek majd színpadra.

A zsűri elnöke ezúttal is Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze lesz. Szerepel a zsűriben még Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa, Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus.

A tavalyi évadhoz hasonlóan a Fölszállott a páva műsorvezetői Novák Péter és Morvai Noémi lesznek.

Izgalmasnak ígérkezik ez az évad :-) Várjuk a további meglepetéseket.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk