Turnézik és új lemezt készít a Phoenix RT

Phoenix RT

A csallóközcsütörtöki Phoenix RT szeptember végén indította őszi/téli turnéját. Az Indigo Tour több mint tíz állomásán olyan városokba látogatnak el, mint Budapest, Győr, Miskolc, Kazincbarcika, az évet pedig hazai pályán zárják a RockKarácsony fesztivállal.

„A turnéra egy jókis BestOf műsorral készültünk, a Piros Karikás és Nincs ellenszer lemezekről. Az országjárás végén, december 22-én pedig a csallóközcsütörtöki kultúrházban mutatjuk be új lemezünket egy látványos nagykoncert keretein belül!” - tudtuk meg Puss Tamástól.

A turné koncertjein a Burnout és a Nova Prospect bandákkal állnak majd egy színpadra.

 

Phoenix RT

 

„Fontos tudnivaló a turnéról, hogy amellett, hogy hétvégente jókat bulizunk az adott városokban, a három zenekar összefogva egy jó ügyet is szolgál! Örökbe fogadtunk egy gorillakölyköt, akit Indigónak hívnak. Ő a mi kis kedvencün és innen is kapta nevét is a turné. Az őszi koncertek bevételének egy részét Indigo gondozására ajánlottuk fel!” - tette hozzá a zenekar frontembere.

 

A turné állomásai:

Szeptember 29. - Székesfehérvár, Nyolcas Műhely
Október 6. - Prága, Rock Café (+ Alvin és a Mókusok)
Október 19. - Debrecen, Kaptár Klub
Október 20. - Kazincbarcika, Diamond RockClub
November 10. - Kaposvár, Angus Music Club
November 16. - Miskolc, Corner Stage
November 17. - Győr, Kate's Music Pub
November 23. - Szombathely, Végállomás Klub
December 8. - Budapest, Robot (+ Helo Zep!)
December 15. - Szeged, Városi Rock Klub
December 22. - Csallóközcsütörtök, RockKarácsony

 

 

A turné mellett a zenekar az új lemez véglegesítésén is dolgozik. Marci januári érkezése a zenekarba hatalmas lendületet hozott. Olyan szépen haladtunk a dalírással, hogy a tervezett szeptember helyett, már augusztus közepén elkezdtük a felvételeket. Úgy, ahogy az előző lemeznél most is Varga Zoli producerrel volt szerencsénk együtt dolgozni.”

 

Phoenix RT

 

A felvételeket hétvégén fejezték be, így már csak az utómunkák vannak hátra. „Tizenhat dallal, dalvázlattal érkeztünk a stúdióba, és ugyan 10 dal volt tervben, a lemezre végül 11 új dal került. December 7-én jelenik meg a MI KELL TÖBB?! című album, napra pontosan 3 évvel a Piros Karikás után!”

A megjelenésik viszont még érkezik egy-két meglepetés.November 5-én jön az első klippes dal a lemezről. Ezen a napon elindul a lemez előrendelése is. Most is több csomagban lehet előrendelni majd a lemezt, pólóval vagy esetleg támogatói csomagban is. December elején pedig az Edge Records gondozásában jön a banda eddigi legütősebb lemeze.”

Mi már nagyon várjuk :-) De addig is sok sikert kívánunk a bandának a turnéhoz!

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk