Jubileumi koncerttel ünnepel a 20 éves Expired Passport

Expired Passport

A felvidéki könnyűzenei palettán nem sok együttes található, aki megélte már a második X-et is. A Lacza Gergely vezette Expired Pasport viszont idén ünnepli ezt a jeles jubileumot.

Az egyik kiemelt eseményre most szombaton, október 20-án este kerül sor Dunaszerdahelyen, a Csaplár Benedek Városi Művelődési központban, ahol egy nagyszabású koncert részesei lehetünk.

„A fő szempont a repertoár összeállításánál az volt, hogy minden korszakból csendüljön fel valami, azaz a kétezres demó, a Kreatika és a ZOO is képviselteti magát. Török Ádám már visszatérő vendégünk, így a koncert végén természetesen legendás Mini számok is felcsendülnek. Mivel ez egy rendhagyó buli, kivételesen más szerzemények is elhangzanak meglepetésként.” - tudtuk meg Lacza Gergelytől.

Expired Passport

 

A több mint három óra alatt a zenekar régi tagjai mellett számos vendég is színpadra lép.

„Ez a jubileumi koncert keretbe foglalja a 20 évünket, amit így kimondani is borzongással tölt el, hiszen amatőr zenekar esetében folyamatos működés mellett húsz esztendőt lehúzni nem kis dolog. Ez már egy emberöltő, sőt, sok házasságtól is tovább tart. Tehát mintha egy párhuzamos családban élnénk, ezt erősíti az egykori tagok jelenléte is, akikkel kiváló kapcsolatban vagyunk.

Mint említettem, Török Ádám már tiszteletbeli zenekartag, mondhatni tiszteletbeli „családtag”, Fehér Ádám pedig az ő felfedezettje, akivel újabban már duót is alkotnak, és az életkoruk alapján pedig akár nagypapa-unoka páros is lehetnének, azonban „csak” druszák, mindenesetre az ő kapcsolatuk is szinte családi. Az Aranymetszést házastársak alkotják, Göbő Sándor és Anna pedig apa és lánya. Bízom benne, hogy a hangulat is családi lesz.” - tette hozzá Gerő.

A programot 18.00 órakor kezdi az Expired Passport, majd a szünetben az Aranymetszés szórakoztatja a közönséget. A koncert második felében pedig sorra váltakoznak majd a színpadon a véndégzenészek, akik közt még Bíró Szabolcs is feltűnik. Az estét Göbő Anna és Sándor muzsikája zárja.

 

Gyertek és ünnepeljünk közösen a zenekarral, a tagokkal. Boldog kerek évfordulót Expired Passport :-)

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk