Újabb felvezető adással folytatódik a Fölszállott a páva Döntők Döntője

A második felvezető adással folytatódik pénteken, november 2-án a Fölszállott a páva, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Hagyományok Háza népzenei és néptáncos tehetségkutatója. A Döntők Döntőjében az előző évadok legjobbjai mérik össze a tudásukat, régi nagy kedvencek lépnek a színpadra. A felvezető adásokat követően november 9-én indulnak az elődöntőkkel az élő adások.

Fontos változás, hogy idén a közönség szavazatain múlik, mely produkciók jutnak a december 21-ei döntőbe. Az élő adásokban a zsűri szabadkártya segítségével az elődöntőkben 2, a középdöntőkben már csak 1 versenyzőt juttathat tovább.

Az élő adásokban a 48 kiválasztott versenyző előadását további vendégprodukciók színesítik az elmúlt évadokhoz hasonlóan.

Ezúttal is bemutatkoznak Felvidékiek a műsorban. Ott lesz a füleki Kovács-Benko Fruzsina Borbála, a zselízi Juhász Bence Zsombor, a gellei Pósfa Zenekar, a nagyidai Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes és a tornaljai Parapács Zenekar is.

 

ŐK A 2018-AS ÉVAD VERSENYZŐI

 

A zsűri elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a Nemzet Művésze lesz. Idén is szerepel a zsűriben Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa; Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke és Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus. A tavalyi évadhoz hasonlóan a Fölszállott a páva műsorvezető párosa Novák Péter és Morvai Noémi.

ATEMPO.sk
Fotó: MTVA